72 nap múlva indul a 72 óra kompromisszum nélkül!

2010. augusztus 05., csütörtök

altHarmadik alkalommal rendezi meg hazánkban az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) október 15. és 17. között a 72 óra kompromisszum nélkül akciót, amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért.

Ennek keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív vagy fejlesztő, építő tevékenységeket különböző helyszíneken, a legkülönbözőbb módon segítve a rászoruló embereken és környezetükön.

A 2002-ben Németországban, Svájcban és Ausztriában indított kezdeményezéshez idén hazánk mellett Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Szlovákia is csatlakozik az akcióhoz. Több helyen országhatárokon átívelő közös feladatok valósulnak majd meg.

Hazánkban 2008-ban országszerte 18 megyében, 72 városban, összesen 2300 fiatal végzett el 220 projektet. A korábbi tapasztalatok alapján a szervezők idén több ezer fiatal részvételére számítanak, akik több mint 400 saját feladatot valósítanak majd meg a civil ifjúsági szervezetekkel való összefogás eredményeként, összességében 210 000 munkaórát teljesítve. Az idei rendezvény fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök.

Kérjük, munkájukkal Önök is segítsék a 72 óra sikerét!
Információ: http://www.72ora.hu


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.