Önkéntes telefonos lelkigondozókat keresnek

2011. december 28., szerda

Önkénteseket keres a református egyház Telefon- lelkigondozás (TLG) missziója. Naponta legalább öt öngyilkosságra készülő kér segítséget telefonon – mondta Révész Jánosné missziós lelkész, szupervízor. A telefonálók többsége anyagi nehézségekre és az élet kilátástalanságára panaszkodik. A szakember hozzátette: az egyre gyakoribb hívások, valamint a munkatársak fogyatkozó száma miatt keresnek önkéntes munkatársakat.

Élettapasztalattal rendelkező, 30 év feletti, érettségizett, református, hívő egyháztagok jelentkezését várják, akik vállalják, hogy havonta 2-3 alkalommal teljesítenek szolgálatot a fővárosban. A telefonos munka fontos feltétele az érett, empatikus személyiség.

A jelentkezők féléves, ingyenes képzésen vesznek részt. A képzést - a tervek szerint - hétfő délutánonként (munkaidő után) tartják Budapesten. A csoportot 10 – 12 jelentkező esetén indítják februárban. Az önkéntesek speciális tárgyakat tanulnak – többek között – lelkigondozói beszélgetést és krízisintervenciót. A képzés vizsgával zárul.

Az önkéntes telefon-lelkigondozók a református egyház egyik anonim, budapesti irodájában teljesítenek szolgálatot délután 17 és 21 óra között.

A református telefon-lelkigondozói szolgálat huszonöt éve ad kapaszkodót, segítséget a bajba jutottaknak. Korábban leginkább a magányosság és családi problémák miatt fordultak a szolgálathoz, mára azonban jelentősen megszaporodtak a munkanélküliség, az égető anyagi problémák, és a kilátástalanság miatti hívások.

Az önkéntesek jelentkezését a telefonlelkigondozas@rmk.hu email címen várja a Református Missziói Központ.
Bővebb információ: www.telefon-lelkigondozas.hu, illetve Révész Jánosné: 30/676-5608

RMK-sajtó


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.