500 segítő kéz Tiszáninnenen

2017. október 20., péntek

Ötszáz óra önkéntes szolgálatot vállalnak a sárospataki Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon tanulói a reformáció 500 éves jubileumán.

„A reformáció nem pusztán a 16. század emléke. Egy közös örökség mindnyájunknak, melynek lényeges eleme a megújulás. A reformáció, melynek idén ünnepeljük az 500. évfordulóját arra keresi a választ: milyen szerepet játszanak értékei napjainkban? Hogyan tudunk belőlük meríteni?"– írja abban a felhívásban Téglás Zsolt Gábor igazgató, amelyben a sárospataki szakközépiskola szeretetbeli szolgálatot hirdet minden bodrogközi és hegyközi református gyülekezetben.

A program keretében 2017. október 1. és december 15. között református gyülekezetek és lelkipásztorok megkeresését várják, hogy tanulóikkal és szakoktatóikkal milyen fizikai munkában és oktatott szakmainkhoz kapcsolódó konkrét tevékenységgel tudnának segíteni elesett családokon, rászoruló szegény embereken, idős egyedülállókon.

Az intézmény 2012-től végez efféle szolgálatokat, segítettek már épületek felújításában, kerítésépítésben, kerti munkákban, hulladékgyűjtésben, fürdőszoba felújításában, főztek és osztottak már ételt, gyűjtöttek ruhaadományt, hegesztettek ablakrácsokat, de épületek hőkamerás feltérképezését, autójavítást is vállaltak már. Mindezt azrét, mert hisszik és vallják, amit a Bibliában olvasunk: „Legyetek az Igének cselekvői, ne csupán hallgatói!" (Jakab 1,22)

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: 
Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon
3950 Sárospatak, Arany János u. 5.
Tel.: 47/ 311 – 807
e-mail: vayig@freemail.hu

Forrás: tirek.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.