Együttműködési megállapodást írt alá a debreceni és a szöuli teológia

2011. február 01., kedd

A megállapodás értelmében az egyetemek között lehetőség nyílik egyetemi oktatók, diákok és tantárgyak kölcsönös cseréjére, konferenciák közös szervezésére.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem delegációja tanárok, és a diákközösség képviselői Hodossy-Takács Előd rektorhelyettes vezetésével január 26-án, szerdán fogadta a szöuli Presbyterian College and Theological Seminary képviselőit, Young-Ihl Chang rektort és In-Jong Hong a Nyilvános Kapcsolatok Osztályának elnökét. 

A találkozás alkalmával ünnepélyes keretek között sor került az egyetemek közötti Kölcsönös Együttműködési Megállapodás aláírására. A földrajzi és kulturális messzeséget egy szempillantás alatt áthidalhatóvá tette a tradícióban való közelség, Kálvin János emlékplakettje alatt a kálvini hagyományokat ápoló két egyetem egymással együttműködésre lépett. Az együttműködés február 1-jén lép hatályba.A Kölcsönös Együttműködési Megállapodás értelmében az egyetemek között lehetőség nyílik egyetemi oktatók, diákok és egyetemi tantárgyak kölcsönös cseréjére, oktatási projektek és konferenciák közös szervezésére.

A megállapodás aláírása után kötetlen beszélgetés vette kezdetét, kölcsönösen érdeklődve egymás intézményei felől. A találkozás zárásaképp kölcsönösen megfogalmazódott a mihamarabbi együttműködés jövőbe vetett reménye.

Jenei Péter
DRHE doktoranduszok közösségének képviselője

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.