2011 a Család éve a katolikus egyházban

2011. január 14., péntek

December 26-án, a Szent Család vasárnapján vette kezdetét a tematikus esztendő, melynek keretében számos családi programot terveznek az egyházban.

December 26-án, a Szent Család vasárnapján vette kezdetét a tematikus esztendő, melynek keretében számos családi programot terveznek az egyházban.

alt"Döntésünket az a szándék vezérelte, hogy tanúságot tegyünk hitünkről és felkeltsük az emberek szívében a szeretet és a felelősség érzését a társadalom legfontosabb intézménye, a család iránt" – fogalmaz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erre az alkalomra írt körlevele. "A család és az élet Isten tervének szerves része, sőt a család lehetővé teszi, hogy megérezzük az Istennel való közösség örömét" - olvasható a dokumentumban.

A Család éve december 26-tól a jövő év Szent Család vasárnapjáig tart. A tematikus esztendő keretében az egyházmegyék és különböző szervezeteik számos családi programot szerveznek. A család évéhez kapcsolódóan március végén tudományos konferenciát is rendez az MKPK abból az alkalomból, hogy harminc esztendeje, 1981-ben bocsátotta ki II. János Pál pápa a Familiaris consortio kezdetű enciklikát a keresztény család feladatairól a mai világban. Erről és a többi programról a Család éve honlapján (www.csaladeve.hu) lehet részletesebben olvasni.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.