Hárommillió forint az ökumenizmus támogatására

2020. február 17., hétfő

Négy pályázatot írt ki a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány: összesen csaknem hárommillió forinttal segíti a felekezettudomány művelését, valamint a hazai történeti felekezetek jobb megismerését és közeledését.

A Both Antal Teológai és Kulturális Alapítvány célja, hogy a felekezetek közötti párbeszédet erősítése, ezért is írtak ki idén négy témakörben pályázatot. Többek között ökumenikus konferenciák, kulturális rendezvények, középiskolai és felsőoktatási programok megvalósítására lehet anyagi támogatást nyerni.

A Debreceni Református Kollégium legfiatalabb alapítványa a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány. „Különleges helyet tölt be az alapítványok között, mert bár Both Antal nem volt a Kollégium diákja, nem is református, mégis az emlékét őrző alapítvány céljai egyeznek a Kollégium céljaival is – mondta Kustár Zoltán rektor. A kuratórium elnöke szerint az ökumenikus diskurzus érdemi támogatója az alapítvány. Sokkal több, ami összeköt bennünket, mint ami elválaszt – hangsúlyozta Kustár Zoltán.

A Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány 2016-ban kezdte meg a munkáját. Célja az ökumenikus diskurzus támogatása és Both Antal nevének és munkásságának megőrzése. Az Alapítvány a szervezője a Debreceni Ökumenikus napoknak is, amelyet tavaly ősszel már második alkalommal szerveztek meg.

A pályázati kiírások itt olvashatók.

DRHE

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.