Őszi ülésszakot tart a Zsinat

2019. november 19., kedd

Balatonszárszón ülésezik a Magyarországi Református Egyház Zsinata 2019. november 20-án és 21-én. A kétnapos tanácskozáson egyebek mellett beszámolnak az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóról, hozzálátnak a bíráskodásról szóló törvény módosításához és átadják a zsinati alapítású díjakat.

A Zsinat őszi ülésszakának a felújított balatonszárszói SDG református konferenciaközpont ad helyet. Szerdán törvénymódosítások szerepelnek a testület napirendjén: előterjesztések érkeztek a lelkészek ellátásáról és nyugdíjintézetéről, a felsőoktatásról, valamint a bíráskodásról szóló törvényekhez.

Az ülésen beszámolnak a Magyarországi Református Egyház oktatásfejlesztési stratégiájáról, az idén nyáron lezajlott kilencedik Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóról, a közegyházi intézmények és a zsinati szakbizottságok munkájáról, valamint az új énekeskönyv várható megjenéséről.

A csütörtöki napon átadják a zsinati alapítású kitüntetéseket: az Év Könyve és az Aranygyűrűs teológiai doktor díjakat, valamint a Kiss Ferencről, Juhász Zsófiáról, Dobos Károlyról és Imre Sándorról elnevezett lelkészi, szeretetszolgálati és pedagógiai elismeréseket.

reformatus.hu

Istent keresem

2Móz 7,1–25

„…olyanná teszlek a fáraó előtt, mintha isten volnál…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink