Ünneplik-e a reformátusok augusztus 20-át?

2019. augusztus 21., szerda

Szerdán délután fél kettőtől újra Református félóra a Kossuth Rádióban!

Szerdai műsorunkban elsőként Pap Ferenc református teológussal, a Károli Gáspár Református Egyetem dékánjával beszélgetünk augusztus 20-ról, hiszen az ünnep megítélése nem volt egyértelműen pozitív protestáns körökben az idők során. István királyt a római katolikusok 1083, az ortodoxok 2000 óta szentként tisztelik. De a protestáns gyülekezetekben miért és mióta ünnep augusztus 20-a? Erről kérdezzük tehát Pap Ferenc dékánt, a Károli Gáspár Református Egyetem Újszövetségi Tanszékének docensét.

Ezt a beszélgetést követően érdekes lesz hallani, ahogyan egy református pék szenvedélyesen mesél arról, számára mit jelent a kenyér ünnepe. Both Ákos pécsi pékmester kezdeményezésére a pécs-kertvárosi református gyülekezetben már évek óta hálaadó istentiszteletet is tartanak a nemzeti ünnepen.

Emellett bemutatjuk a kárpátaljai Laudis zenekart is. A band tagjai ugyanis egyre ismertebbek: nemcsak Kárpátalja magyar lakta vidékeit járják be, hanem kaptak már meghívást Németországba, és persze Magyarországon is többször felléptek. Dóka Viktória járt az együttes próbáján.

Műsorunk végén Tar László Péter mádi református lelkész ünnepi áhítatát hallják Kecskés Ákostól.

Kedves állandó és leendő Hallgatóink! Szeretettel várjuk véleményüket, észrevételüket műsorunkkal kapcsolatosan! E-mail címünk radio@reformatus.hu. Várja Önöket augusztus 21-én, szerdán fél kettőtől a Református félóra felelős szerkesztője, Fekete Zsuzsa, a hangmester, Poór István és a műsorvezető, Hegedűs Márk. Áldás, békesség!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.