„Hajótöröttek, akiket Jézus partra segített"

2019. június 27., csütörtök

Mezőváriban immár 9. alkalommal rendezték meg a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) egyik legnagyobb rendezvényét, a Családi Csendesnapot. Ezúttal a Csongori Szenvedélybetegeket Mentő Misszió együttműködésével.

Mindannyian hajótöröttek vagyunk, de ha elfogadjuk Isten segítségét, akkor kegyelmet nyerhetünk – hangsúlyozta a nap fő témáját a Családi Csendesnap nyitó áhítatában Zán Fábián Sándor. A KRE püspökét a Kárpáti Igaz Szó kérdezte az esemény részleteiről.

„A település már másodjára ad otthont a rendezvénynek. Az első alkalom óta rengeteget fejlődött a község és az egyházi élet is" – világítja meg a püspök, hogy miért esett a választás ismét Mezővárira. Óvodát, rehabilitációs központot nyitottak, önkéntes tűzoltócsapattal rendelkeznek, illetve rengeteg olyan emberrel, akik szívvel-lélekkel működnek közre az alkalmon. „Mindemellett Mezővári a megközelíthetőség és praktikusság szempontjából is nagyszerűen megfelel" – teszi hozzá.

Az alkalmat a Csongori Szenvedélybetegeket Mentő Misszióval közösen rendezték meg. A rendezvény egyik fő célja a munkatársak toborzása volt. „A misszió által szabadult emberek, akik életük legnehezebb időszakában érezték meg Isten kegyelmét, bizonyságtételükkel és saját történetükkel tudnak segíteni másokon. A misszió idelátogatása azért is előnyös, mert a szabadulni vágyó embereknek nem kell egy idegen vagy esetleg egy számukra kellemetlen helyszínre menniük" – avat be Zán Fábián Sándor a közös szervezés hátterébe.

„A visszajelzések minden éven abszolút pozitívak és bátorítóak. Ha evangéliumi közösséggel megélhetünk egy ilyen nagyszabású alkalmat, ahol szól az Isten Igéje, annak mindig van hatása. Az emberek hitükben megerősödnek, vagy valami teljesen új ragyogja be az életüket. Ennyivel pedig, úgy érzem, tartozunk népünknek, egyházunk tagjainak" – összegezi a KRE püspöke.

A főelőadást Hajótöröttek címmel id. Pocsai Sándor lelkipásztor, a Csongori Szenvedélybetegeket Mentő Misszió vezetője tartotta. Ifj. Pocsai Sándor lelkipásztor a média káros hatásairól beszélt, Pocsainé Tövissi Tímea lelkipásztornő pedig az okkultizmusról tartott előadást. Zán Fábián Sándor közös szolgálatra hívta a jelenlévőket. A toborzás után ukrán-, gyerek-, ifjúsági- és romamisszióba vagy gyülekezetépítésre lehetett jelentkezni. Az igei alkalmak között közös dicsőítés folyt, a nap folyamán a Kovács család végzett zenei szolgálatot. A gyerekeket egész napos programokkal várták. Az esős időjárás miatt az alkalom záró részére a templomban került sor. Az eseményről a KRE honlapja közöl tudósítást.

Forrás: KISZó, fotó: Fábián Zoltán

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.