Árral szemben

2019. május 30., csütörtök

Református iskolásokat is díjaztak a 8. Ökumenikus Diákfilmszemle május 25-i döntőjében.

Pólik Zalán és Greguss Mária, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának diákjai első díjat nyertek Luca című filmjükkel, a halászteleki Bocskai István Református Oktatási Központ tanulói, V. Nagy Szilveszter és V. Nagy Bendegúz második helyezést ért el. Vagyok című videójuk kapta a katolikus öregdiákok Kézfogás Egyesületének különdíját is.

Nézzék meg a nyertes kisfilmet!

Szabadon választott témájú kisfilmjükkel harmadik helyezést ért el a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája Játszópajtás című alkotása. Ugyanebben a kategóriában különdíjas lett a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola 7. osztályos diákja, Almási György A Roxfort végveszélyben című művével. Kiemelt dicséretben részesült Suskó Gréta, a miskolci Balázs Győző Református Gimnázium Fényanimációja, dicséretet kapott a halászteleki Páhi Zsombor és Gábor Dénes munkája, A mosoly projekt.

Katolikus, református és evangélikus intézmények diákjainak alkotásait várták a 8. Ökumenikus Diákfilmszemlére. A beküldött kisfilmeket Szabó-Nyulász Melinda animációs filmrendező, grafikus, oktató, Gelencsér Gábor filmesztéta, egyetemi docens, Mispál Attila rendező, oktató és Varsányi Ferenc rendező, forgatókönyvíró, producer, oktató értékelték. A rendezvény társzervezője a Zsinati Oktatási Iroda. Az összes díjazott filmet megtekinthetik az okudiakfilm.hu oldalon.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.