Tizenötezer felkiáltójel

2019. május 24., péntek

Pénteken kezdődik a Szeretethíd. Idén közel 15 ezren – köztük hazai, határon túli és amerikai segítők is – regisztráltak a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokra, hogy május 24-25-én valamilyen szolgálatot végezzenek. A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány akciója az önkéntességre, egymás és környezetünk megsegítésére kívánja felhívni minden a figyelmet.

Az idei év újdonsága, hogy nemcsak Kárpát-medence szerte, hanem a tengerentúlról is csatlakoztak a felhíváshoz, és 50 amerikai segítő is tovább viszi a Szeretethíd célkitűzését. Többek között templomkertek, játszóterek és temetőkertek megtisztítása, idősek látogatása, hajléktalanok megvendégelése szerepel a vállalt feladatok között. „Azért megkapó a Szeretethíd szimbolikus üzenete, mert nincs más út, hogy legyőzd az akadályt: vagy te viszed át szeretetet, vagy a szeretet visz át téged a túlsó partra" – fogalmazott a program egyik egyházi fővédnöke, Vass Zoltán kanadai lelkész.

A Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségének elnöke így nyilatkozott a programról: „Emlékszem, amikor évtizedekkel ezelőtt kikerültem Észak-Amerikába és nekifogtam az angol nyelv tanulásához, eleinte mindig bosszantott, hogy a szótárból megtanult szavakat nem tudtam használni... Aztán amikor valakinek erről panaszkodtam, megnyugtatott, hogy ne búsuljak, mert meglátom, ha ugyanazt a szót legalább hatszor használom különböző kontextusban, egyszer és mindenkorra megjegyzem. Most, hogy elvállaltam a Szeretethíd fővédnökségét, elgondolkoztam azon, hányszor kell elhangoznia a szeretet szónak, hogy a mindennapi életben valóban alkalmazni is tudjuk. Mert egy dolog megjegyezni egy szó jelentését, de ahhoz, hogy tartalmat is kapjon, tettekben kell újra és újra ismételni."

Legyetek felkiáltójellé! – hangzik a program jelmondata. A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő, határon innen vagy túlról. A Szeretethíd célja, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi közösségeinkért és a teremtett világért. Idén 306 kisebb-nagyobb csoport jelentkezett, akik szociális, fejlesztési és ökológiai területen végeznek feladatokat, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.

jobbadni.hu

Istent keresem

2Móz 16

„Ma este megtudjátok, hogy az Úr hozott ki benneteket Egyiptom országából.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink