Ilyennek látjuk a református egyházat

2019. március 13., szerda

Hegyi beszéd, Merengés, Isten háza és mi, Végtelen – kiválasztották a Tiszántúli Református Egyházkerület fotópályázatának díjazott képeit. A szervezők a magyar református egység napjára készülve azt várták a pályázóktól, hogy jelenítsék meg, milyennek látják ők a református egyházat.

Egykép címmel hirdetett fotópályázatot a tiszántúli egyházkerület azzal a céllal, hogy megtalálják a május 18-i Magyar Református Egység Napja kampányfotóját.

A felhívásra 190 fotó érkezett be, a szakmai zsűri – Máthé András fotóművész, Derencsényi István fotográfus és Mikáczó Kamilla tervezőgrafikus – Burián Norbert Hegyi beszéd című képét ítélte a legjobbnak.

A második helyezett Nagy Zoltán Merengés, a harmadik Ujvári Csaba Isten háza és a mi házunk című fotója, a különdíjat pedig Szőke Anita kapja Végtelen című munkájáért.

A zsűri döntése nyomán 62 fotó verseng a közönségdíjért. A képekre az egyházkerület Facebook-oldalán lehet szavazni március 18-án, hétfőn 10 óráig, a kedvelések száma határozza meg a végeredményt. A fotókból április elején nyílik kiállítás.

A magyar reformátusok május 18-án, szombaton Debrecenben közösen szeretnének hálát adni a Kárpát-medencei reformátusság tíz évvel ezelőtti újraegyesüléséért.

Forrás: ttre.hu

Istent keresem

1Móz 27,1–33

„…Jákób éppen csak kijött apjától, Izsáktól, amikor a bátyja, Ézsau is megjött a vadászatból” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink