Muszlim-keresztény hitvita Jézus kereszthaláláról

2018. december 03., hétfő, Budapest

Vajon miért tagadja a Korán Jézus kereszthalálát? Miért nem vallják Jézus kínhalálát a muszlimok, miért a keresztények? Mindkét vallás egyik alapköve többek közt a Jézus (Isa) halála körüli események értelmezése, így ezt a témát vitatják meg Magyarország egyik első moderált muszlim-keresztény hitvitáján december 3-án, hétfőn 18:30-tól Budapesten, a Józsa Judit Galériában.

A vitázó felek:

dr. Abdul-Fattah Munif (43 éves) arabista, fordító és iszlámszakértő. Magyar-jemeni származású kutató, egyetemi diplomáját az ELTE BTK Sémi Filológia és Arab Tanszékén szerezte 2004-ben, PhD. fokozatát pedig 2013-ban szerezte meg nyelvtudományokban (arabisztika szakterületen), amelyet az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Tanácsa ítélt oda a kutatónak summa cum laude minősítéssel. Doktori disszertációját a Korán lexikográfiai elemzéséről írta. Szakterülete a Korán-magyarázat és a Saría (iszlám törvénykezés).

Nagy Gergely (30 éves) református lelkész, teológus. Egyetemi diplomáját a Sárospataki Teológiai Akadámián szerezte 2015-ben, jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem PhD hallgatója, a Kálvinista Apologetikai Társaság alapítója. Legfőbb kutatott témái a római katolicizmus, iszlám és az ateizmus. Több, mint féltucat moderált apologetikai hitvitán vett már részt, olyan témákban, mint a kereszténység és homoszexualitás, ateizmus és római katolicizmus. Az Evangelical Theological Society tagja.

Az est moderátora dr. Nagypál Szabolcs, római katolikus teológus lesz.

A Kálvinista Apologetikai Társaság vitaestjeinek és beszélgetéseinek célja, hogy mind a keresztény, mind a muszlim hívők egyre mélyebben megismerjék saját hitüket és a másik fél hitbeli meggyőződését, illetve, hogy meglássák az egészséges vitakultúra szükségességét, így is elősegítve azon vallásközi párbeszédet, melyre nagy szükség van jelen korunkban.

A belépés ingyenes, a helyszínen adományokat elfogadnak. A Galéria befogadóképessége 100 fő, helyfoglalás és belépés érkezési sorrendben történik.

Helyszín: Józsa Judit Galéria, V. ker., Városház u. 1.
Időpont: 2018. december 03. (hétfő) 18:30

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.