Kárpát-medencei imanap

2018. december 02., vasárnap, Kárpát-medence szerte

Tizenharmadik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát és a felhasználható anyagokat idén az Erdélyi Református Nőszövetség állította össze.

Az imanap egy újabb alkalom hálával gondolni azokra, akik a tanítványság útján előttünk jártak. Jó megismerni az általuk bejárt utakat. A rohamosan változó világunkban, új utak keresésének kényszere alatt, jó nekünk újra meg újra visszatérni „az élő víznek forrásához". Meríteni belőle küldetéstudatot, megerősítést, missziói lelkületet, tiszta hitet. Az előkészítő konferencia és imanap, a találkozásokon, beszélgetéseken túl, az „edényeink feltöltésének" alkalma is, egymás hite általi erősödés – vallják a szervezők.

A liturgia és ismertető anyag a képre kattintva, az imanap teljes anyaga – amelyet a helyi csoportok, gyülekezetek fel tudnak használni a szervezésben – innen tölthető le.

Borsos Melinda nőszövetségi elnök elmondta: „a 21. század kihívásai közepette erdélyi nőszövetségünk a belmissziót tartja legfontosabb feladatának. Imanapunkon hálát adunk a már létező erdélyi és Kárpát-medencei belmissziós szolgálatokért. Kérjük Istent, támogasson minket Szentlelkével, hogy a missziós küldetés folytatódjon. Imádkozzunk útmutatásért és áldásért minden szolgálati területen."

„Fegyelmezetten imádkozni és evangélium szerint munkálkodni, a szeretet parancsát Jézus követőiként betartani és anyaként tanítani a legszebb küldetés. Ahol ez a küldetés él, ott közel a mennyek országa. Legyen a Kárpát-medence ez a hely" – fejtette ki Kató Béla erdélyi püspök az imanappal kapcsolatban.

Az alkalomra szerkesztett füzet a püspöki és nőszövetségi köszöntések mellett tartalmazza az Erdélyi Református Egyházkerületben működő missziós szolgálatok bemutatását is.

A Kárpát-medencei imanap gondolata a 2004. december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarca kapcsán, az anyaország határain túli magyarság sorsával való együttérzés jeléül született. Az imaprogram során minden évben más-más országrész és egyházkerület mutatkozik be, tárja fel örömeit és gondjait, hív hálaadásra és könyörgésre. A program elsődleges célja az ismeretátadás, a közösségek megerősítése és a gyülekezeti nőszövetségek kapcsolatfelvételének elősegítése.

forrás: reformatus.ro

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.