Jelentkezz református cigány szakkollégiumokba!

2018. július 31., kedd

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium várja azokat a fiatalokat, akik az ősztől induló képzésekben vesznek részt, vagy már megkezdték egyetemi-főiskolai tanulmányaikat.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat részeként 2011-ben, illetve 2016-ban életre hívott Wáli István Református Cigány Szakkollégium, illetve a budapesti cigány szakkollégium célja a roma származású, vagy hátrányos helyzetből érkező, de egyetemi képzésben tanuló fiatalok támogatása.

Az intézmények hallgatói kiemelt összegű ösztöndíjat, kollégiumi elhelyezést, mentori segítséget kaphatnak, idegen nyelvi képzésben és szakmai programokon vehetnek részt, melyekbe beletartozik a cigányság történetével, kultúrájával és hagyományaival foglalkozó műhelymunka is, identitás-erősítés gyanánt.

2018-ban a WISZ lett a KRSZH-Focikupa bajnoka

Információk

A Wáli István szakkollégium olyan diákokat vár, akik a Debreceni Egyetemen, vagy a debreceni hittudományi egyetemen kezdik meg tanulmányaikat, esetleg korábban tették azt, és ősztől szeretnének bekapcsolódni a szakkollégium életébe. 

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 7., kedd
Felvételi időpontja: 2018. augusztus 13-14., hétfő-kedd,
Felvételi helyszíne: Wáli István Református Cigány Szakkollégium, 4024 Debrecen, Blaháné u. 15.
Kiértesítés a felvételi eredményéről: 2018. augusztus 15. 15-16 óra

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a wisz.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

A RefoRom hallgatói

A Budapesti Református Cigány Szakkollégium azon fiatalok jelentkezését várja, akik felvételt nyertek bármely fővárosi felsőoktatási intézménybe, vagy aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 10., péntek
Felvételi időpontja: 2018. augusztus 14-15., kedd-szerda,
Felvételi helyszíne: Budapesti Református Cigány Szakkollégium, 1109 Budapest, Belényes u. 9.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a reforom.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

Folyamatosan frissülő információk a szakkollégiumok közösségi média-felületein:

WISZ Facebook
WISZ Instagram
RefoRom Facebook
Reforom Instagram

forrás:ciganymisszio.reformatus.hu

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.