Jóra tanítani

2017. december 20., szerda

„Az elkövetkező években is azt kell keresnünk, ami összeköt minket: a szeretetet, a megbecsülést, a tiszteletet” – mondta Áder János köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek rendezett adventi fogadáson.

Az elnök Szabó Magda szavaival köszöntötte az ünnepi fogadás egyházvezetőit: „Hiszek az egyház létezésének fontosságában, hiszem, hogy kell egy olyan közösség, amely átemeli az embereket az életük olyan szituációin, amelyek észokokkal, logikával megoldhatatlanok. (...) Elkötelezettje vagyok minden egyháznak, amely jóra használja fel a hatalmát, jóra tanít, s úgy szolgálja a maga Istenét, hogy az embereken való segítésben keresi.” 

Beszédében hangsúlyozta a remény, a hűség és az elkötelezettség erejét. Kiemelte, hogy az egyházak tanítása, a hívő emberek „személyes kincse" az, ami átemelhet ésszel és logikával megoldhatatlannak tűnő helyzeteken, és valódi reményt közvetíthet azoknak, akiknek arra a legnagyobb szükségük van. 

forrás: MTI fotó: Illyés Tibor

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.