Díszelőadás a debreceni Csokonai Színházban

2017. október 27., péntek, Debrecen

A Menekülők című történelmi dráma díszelőadásával ünneplik a reformáció 500. évfordulóját október 30-án a debreceni Csokonai Színházban. A darabot az érdeklődők már október 27-én is megtekinthetik, akkor mutatják be a nagyközönségnek. 

A reformáció jubileumára emlékezve a Tiszántúli Református Egyházkerület, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és Debrecen önkormányzata "Akikre nem volt méltó e világ" címmel tavaly novemberben hirdetett drámapályázatot. Győri L. János és Győri Katalin közösen írt műve 45 érvényes pályamunka közül nyerte el a fődíjat. A darabot Visky Andrej állítja színpadra, a dramaturgiai munkában édesapja, Visky András volt segítségére. 

A szerzők célja egy olyan történet megírása volt, amely mai figurákkal mutat be egy kort, amelynek eddig még nem született irodalmi feldolgozása. A dráma főbb szerepeiben Kiss Gergely Máté, Bacsa Ildikó, Papp István, Kránicz Richárd, Bakota Árpád és Újhelyi Kinga látható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.