Körlevél az október végi perselyadományokról

2017. október 19., csütörtök

A Magyarországi Református Egyház Zsinata elnökségének körlevele valamennyi magyarországi református gyülekezet és intézmény részére.

Kedves Testvéreink!

Idén a Nyíregyháza-örökösföldi gyülekezet templomának megépítésére gyűjtünk október 29-én. A reformáció hónapjának utolsó vasárnapi perselyadományát minden évben egy kiemelt ügy támogatására ajánlják fel gyülekezeteink. Tavaly az esztergomi gyülekezet új templomának befejezését segítettük.

Ezúton is köszönjük múlt évi adományukat, ami hozzájárult ahhoz, hogy az esztergomiak mintegy 18,5 millió forintot fordíthassanak a templomukra.

Ebben az évben egy teljesen új templom megépítésére gyűjtünk. A nyíregyháza-örökösföldi reformátusok tizenhat éve egy lakótelepi iskolában tartják istentiszteleteiket, de már nagyon szeretnének egy valódi lelki otthont. Templomukat egy panelrengeteg és egy kertváros határárán építenék meg. Azért van szükség új templom építésére, mert Nyíregyházán 19 ezer református él, a városi egyházközség pedig az egyik legnépesebb az országban, csaknem 1500 választói névjegyzékbe felvett gyülekezeti taggal.

Az örökösföldi gyülekezet plántálásában és a gyűjtésben sokat segít a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség, de a templom megépítéséhez szükség van az egész magyar református közösség segítségére.

Szeretettel várjuk gyülekezeteink támogatását október 29-én a perselypénz felajánlásával. Legyen ez az adomány a reformáció kezdete 500. évfordulójához méltó egyéni és közösségi áldozatvállalás, közös teherhordozásunk és egymás segítésének szép példája.

Segítségüket megköszönve, testvéri köszöntéssel:

Budapest, 2017 októbere

Dr. Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke
Dr. Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke

Technikai megjegyzés:
Kérjük, a perselypénz teljes összegét juttassák el 2017. november 30-ig a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség bankszámlaszámára!
Bankszámlaszám: 10700048-19858179-51100005
A „Közlemény" rovatba kérjük, ne felejtsék el beírni: Nyíregyháza-Örökösföld templomépítés

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.