Katolikus-református párbeszéd

2017. október 17., kedd, Budapest

Két egyházvezető párbeszéde, ahogyan még sohasem hallhatta őket. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, és Bogárdi Szabó István református püspök kollokviumán azt is megtudhatjuk, hogy vajon több köti össze az egyházakat, mint ami szétválasztja?

Október 17-én, kedden 18 órától Bogárdi Szabó István református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek tartanak előadást a két felekezet közötti teológiai és történeti különbségekről, ezek jelenkori relevanciáiról, és az elképzelhető jövőről.

Az előadásokat Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem stratégiai rektorhelyettese moderálja. Helyszín: A Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának Díszterme (1092 Ráday utca 28.). A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.