Lépj egyet a jóság útján!

2017. szeptember 21., csütörtök

Nyolcan életüket vesztették, és több mint százharmincan megsérültek a vasárnapi viharban, Erdélyben. Súlyos anyagi károk keletkeztek a bánsági, erdélyi, valamint moldovai megyékben, ahol házak és templomok tetejét tépte le a vihar. A Magyarországi Református Egyház vezetői adakozásra kérik a jószándékú embereket.

Több templom is megrongálódott: ledőlt az igazfalvi és a harói templom toronysisakja, megsemmisült a sztánai templom tetőhéjazatának jelentős része, valamint viharkár érte a zsibói, az apanagyfalui és az egeresi templomot is. Kató Béla erdélyi, illetve Csűry István királyhágómelléki református püspök tájékoztatása szerint a felsoroltak mellett több épület, templom, parókia és villanyvezeték is megrongálódott a tomboló szélben.

Egy tévéstáb felvette, ahogy a vihar elsodorja az igazfalvai református templom toronysisakját

A Magyar Református Szeretetszolgálat azonnal a bajbajutottak segítségére sietett, és félmillió forint gyorssegélyt vitt Erdélybe, valamint fóliával, és aggregátorokkal segítette a mentést.

A károk teljes felszámolása és a helyreállítás hosszú időt vesz majd igénybe. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Huszár Pál világi elnök arra kéri a jószándékú embereket, hogy támogassák a viharkárosult családokat, és gyülekezeteket.  A magyarországi felajánlók a Magyarországi Református Egyház erre elkülönített számlájára (11100104-19024048-36000001) utalhatják adományaikat. A közlemény rovatba kérjük, írják be, hogy „viharkár”.

A Magyarországi Református Egyház felhívása:

 

Kedves Testvérek!

 

Ismét összefogásra van szükség, hogy segítsünk bajbajutott embertársainkon Erdélyben. A tomboló vihar emberéleteket követelt és számos lakóházban, templomban, parókiában tett kárt vasárnap. Arra kérjük a jószándékú embereket, hogy adományaikat juttassák el az erdélyi, illetve királyhágómelléki reformátusokhoz. Ahogyan a Biblia is írja: „nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.”

Adományaikat köszönjük.

 

Bogádi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke

 

Budapest, 2017. szeptember 20.


Címlapfotó: Vésztői Önkormányzat
Videó: Autentic TV

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.