140 börtönlelkész találkozója Németországban

2010. május 12., szerda


altMit lehet tenni a tettes és az áldozat viszonyának helyreállításáért? Ez és a jövő tervek is szerepeltek a német  Protestáns Börtönlelkigondozás konferenciájának a programján.

Sokkal többet kell tenni a tettes és az áldozat viszonyának a megértéséért és helyreállításáért, ha ez még lehetséges – jelentette ki Karin Greifenstein lelkésznő, a Németországi Börtönlelkigondozók Protestáns Konferenciájának korábbi elnöke. Hétfőtől péntekig 140 börtönlelkész tanácskozott a pfalzi Waldfischbach-Burgalbenben erről a témáról: Szégyen-bűn-megszégyenülés. A szövetségi éves közgyűlésen új vezetést választottak, öttagú elnökséget négy évre. Az új elnök Ulli Schönrock, a meppeni büntetés-végrehajtási intézet lelkésze lett. Első helyettese Birgit Braun lelkésznő, a hohenaspergi bv-intézetből. Második elnökhelyettes: Richard Strodel diakónus München-Stadelheimből. Az új pénztáros Barbara Zöller lelkésznő, új jegyző Jens-Peter Preis lelkész. Az új elnökség egyik legfontosabb teendőjének tekinti az alternatív büntetés-végrehajtási formák bevezetését, illetve támogatását, ugyanígy a terhes nők megbilincselésének kiiktatását is erőteljesen szorgalmazzák. Németországban 250 büntetés-végrehajtási intézet van, ezekben 270 protestáns börtönlelkész dolgozik, a katolikus börtönlelkészek száma is hasonló. (epd.de – 2010-05-12-dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.