Újabb kopt keresztyént gyilkoltak meg Egyiptomban

2017. február 27., hétfő

Az utóbbi két hétben közel kétszáz keresztény család hagyta el az északkelet-egyiptomi várost, El-Aríst, miután az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai több kopt keresztyént is meggyilkoltak.

A családok elmenekülésének hírét a kopt közösség juttatta el a nemzetközi sajtónak. Megerősítették azt az információt is, hogy megöltek egy újabb keresztyént a Sínai-félsziget északi részének közigazgatási központjának számító El-Arísban. Kamel Youssef vízvezeték-szerelő volt. Otthonának közelében gyilkolták meg, felesége és gyermekei szeme láttára. Egy hónapon belül ő a hatodik kopt keresztyén, akit az Iszlám Állam megölt.

A koptok a Közel-Kelet legnagyobb keresztény közössége és az egyiptomi lakosság közel tíz százalékát teszik ki. Nemrég Iszlám Államhoz csatlakozott fegyveresek közzétettek egy videofelvételt, amelyben bejelentették, hogy a koptok lesznek támadásaik célpontjai. Hangsúlyozták, hogy a decemberi kairói merénylet csak a kezdete volt a keresztyének üldözésének.

Forrás: Magyar Kurír

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.