Ének- és liturgiajavaslat az ünnepekre

2016. november 25., péntek

A Generális Konvent Liturgiai és Himnológiai Bizottsága a tavaszi böjti időszakhoz hasonlóan az előttünk álló ünnepekre is közzéteszi javaslatait.

Ezek több lépcsőben is bevezethetők. Mindenekelőtt az ünnepi istentiszteletekre ó- és újszövetségi lekciókat, valamint ezekhez kapcsolódó gyülekezeti énekeket ajánlanak. Az énekek között már feltűnnek az új énekeskönyvbe is bekerülő adventi és karácsonyi dicséretek.

Azoknak, akik az új liturgiát is szívesen kipróbálják, közzéteszik az istentisztelet ajánlott rendjét. Ennek fő részei a bűnvalló imádság és kegyelemhirdetés, a kettős lekció, valamint az úrvacsoráról szóló, minden alkalommal elhangzó hálaadás.

Az ajánlások a reformatus.hu Egyházzene aloldalán jelennek meg, ugyanitt könnyebb kórusműveket, gyermekműsorokba és szeretetvendégségekre alkalmas énekeket is talál az érdeklődő.

Bódiss Tamás

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.