Pályázati továbbképzést szervez az RKK

2016. szeptember 28., szerda

Négy helyszínen – Pápa, Budapest, Miskolc, Debrecen - négy témában pályázatokról és a törvényi változásokról tartanak előadást református kötődésű szervezeteknek, intézményeknek és gyülekezeteknek.

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának Jogi Osztálya, valamint a Református Közéleti és Kulturális Központ (RKK) Alapítvány Titkársága idén összeállította a református kötődésű alapítványok listáját, emellett továbbképzést szervez, hogy segítsen a gyülekezeteknek, alapítványoknak és egyesületeknek abban, hogy szabályzataikat az aktuális elvárások szerint át tudják alakítani (GT és PTK, Civil Tv), valamint olyan pályázatokkal ismertessék meg őket, melyek működésüket segítik, valamint tehermentesítik a közegyházi alapokat is.

A továbbképzésen 4 előadás hangzik el, melyek közül az első a törvényi változásokat és az aktuális szabályozásokat ismerteti meg a jelenlevőkkel, a második a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) működését és feladatait mutatja be, valamint a pályázati lehetőségeket. A harmadik előadás a pályázatok technikai részleteit tárja fel (mik egy bíráló fő szempontjai, és a fő formai követelmények), a negyedik előadás az RKK belső pályázatát mutatja be, valamint elszámolási tudnivalókat oszt meg a megjelentekkel.
Az előadók a Református Zsinati Hivatal jogi osztályának vezetője, a NEA tanácsának és kollégiumának tagjai és az RKK titkárságának vezetője. Az előadásokra a négy egyházkerület székhelyén lesznek megtartva a résztvevők számára ingyenesen.

Időpontok:
Október 1-én 10.00–13.00 óra között a Pápai Református Teológiai Akadémián
Október 1-én 17.00–19.00 óra között a Zsinati Székházban
Október 21-én Miskolcon
Október 22-én 10.00–13.00 óra között a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

A továbbképzésre a regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni. A szervezők várják minden református kötődésű szervezet, intézmény és gyülekezet jelentkezését.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.