Olimpiai bajnok a Károli volt hallgatója

2016. augusztus 11., csütörtök

„Úgy érzem, hogy egy nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélhetem, elsőre is fantasztikus volt" – nyilatkozta Szilágyi Áron, miután megvédte londoni címét a riói olimpia szerdai férfi kardversenyében.

A Vasas 26 éves vívója a mexikói Julian Ayalát 15-9-re, a fehérorosz Aliakszandr Bujkevicset 15-12-re, a román Tiberiu Dolniceanut 15-10-re, majd a dél-koreai Kim Jung Hvant 15-12 győzte le, a döntőben pedig 15-8-ra verte az amerikai Daryl Homert. A Károli Gáspár Református Egyetem frissen végzett pszichológia szakos hallgatója a magyar küldöttség hetedik érmét, egyben az ötödik aranyát szerezte.

Mellette több jelenlegi és egykori károlis hallgató is részt vesz a XXXI. nyári olimpiai játékokon. Décsi Tamás (vívás) nem jutott tovább, Telegdy Ádám 1:59.09 perces idővel a 19. lett hátúszásban 200 méteres távon, Szabó Gabriella kajakozónakpedig augusztus 15-én és 19-én szurkolhatunk. 

Forrás: MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.