Rekordszámú jelentkező az idei Szeretethídon

2016. május 09., hétfő

Május 8-ig több, mint húszezer önkéntes jelezte részvételi szándékát az idei Kárpát-medencei református önkéntes napokra. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Magyar Református Szeretetszolgálat a meghosszabbította a jelentkezési határidőt május 10-én 20 óráig.

„Mindannyian a magunk útját járjuk. De ha egymás kezét fogva haladunk az úton, ha bátorítjuk a lemaradókat, ha reményt adnak az előttünk haladók, akkor könnyebb átlépni a nehézségeken, könnyebb visszatalálni, ha eltévedtünk és jó lesz együtt boldognak lenni, ha majd egyszer megérkezünk. Mindehhez egyetlen tiszta érzésre, egyben a legnagyobb erőre van szükségünk. Ez a Szeretet. Mindannyiunkban ott van. Kössük össze!" - fogalmazott Gundel Takács Gábor, az idei rendezvény egyik fővédnöke.

Az első „szeretethidat" Jézus Krisztus alkotta meg, amikor áldozatának keresztkötésével összekötötte a maga „fenti" világát az ember földi, „lenti" világával. Ez a minta bátorít, hogy merjük használni a Szeretethidat egymás között és közlekedjünk rajta bátran. A tíz éves Református Szeretetszolgálat eddigi nyolc Szeretethídja bizonyította: jól járható ez az út, amelyen megsokszorozódik a gyenge ereje, és feltámad a szeretet leleményessége – mondta a rendezvény idei egyházi fővédnöke, Fekete Károly tiszántúli püspök, aki szerint a Szeretethídon egymásra találók missziója semmivel sem pótolható.

A Szeretethíd elnevezésű önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat azzal a céllal, hogy időseket és fiatalokat egyaránt bátorítson: közösen tegyenek egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeikért és a teremtett világért. Hídépítő munkájukhoz idén is csatlakozhatunk: Kárpát-medence szerte a május 20-21-i hétvégén zajlanak majd a legkülönfélébb önkéntes megmozdulások. Részletek a szeretethid.hu oldalon.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.