Kárpát-medencei imanap

2015. december 06., vasárnap, Kárpát-medence református gyülekezetei

Tizedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát és háttéranyagot az idén a Szerbiai Református Keresztyén Egyház nőszövetsége készítette elő.

A Kárpát-medencei imanapot a sikertelen 2004 decemberi ún. "kettős állampolgárságról" - a határon túli magyarok kedvezményes honosítással megszerezhető magyar állampolgárságáról - szóló népszavazást követően a Kárpát-medencei nőszövetségi vezetők kezdeményezték 2005 júliusában megtartott találkozójukon, majd a Generális Konvent ülésének támogató határozata után 2006-ban tartották meg először.

Az imanap keretében minden évben más-más (2006-ban a dunántúli, 2007-ben az erdélyi, 2008-ban a tiszáninneni, 2009-ben a horvátországi, 2010-ben a tiszántúli, 2011-ben a kárpátaljai, 2012-ben a királyhágómelléki, 2013-ban dunamelléki, 2014-ben pedig a felvidéki) Kárpát-medencei református egyházkerületért imádkozhatnak a gyülekezetek december első vasárnapján. Ehhez az érintett egyházkerület nőszövetsége állít össze - az ökumenikus imahét imafüzetéhez hasonló - liturgiajavaslatot, valamint a terület múltját és kulturális értékeit is bemutató segédanyagokat, amelyet az imanapi alkalmat szervező gyülekezetek felhasználhatnak.

2015-ben a Szerbiai Református Keresztyén Egyház nőszövetsége készítette el a segédanyagokat is tartalmazó imanapi füzetet, amely a Kapcsolódó letöltéseknél honlapunkról is letölthető.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.