Prúsz-konferencia a reformációról

2015. október 17., szombat, Budapest

Mit adott a reformáció Európának és a nagyvilágnak? – erre a kérdésre keresi a választ az a konferencia, amelyet a reformáció ötszázadik évfordulójára készülve szervez a Protestáns Újságírók Szövetsége október 17-én Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának dísztermében (VIII. Reviczky u. 4.) 9 és 17 óra között.

A reformáció megváltoztatta Európát. De pontosan mit is adott neki? A tanácskozás célja felhívni a társadalom figyelmét a reformáció szellemi, kulturális és társadalmi jelentőségére, ma is élő és ható értékeire, egyszerre aktuális és időtálló fő üzeneteire. 

A konferencián előadást tart Fábri György társadalomtudós, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Prőhle Gergely államtitkár, Sepsi Enikő, a Károli-egyetem bölcsészkarának dékánja, Steinbach József református püspök és Tőkéczki László történész.

A szervezők az ebédrendelés miatt a részvételi szándék előzetes jelzését kérik október 12-ig a prusz@lutheran.hu címen vagy a +36-20-824-9657-es telefonszámon.

 




Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.