Köszönet a szeretet és az együttérzés jeleiért

2015. július 13., hétfő

Shovakhar Kandel, a Nepáli Lepramisszió igazgatója levélben köszönte meg a nepáli földrengés károsultjainak küldött támogatásokat. Az április végi katasztrófa áldozatainak segítséget nyújtó támogatók között volt a magyarországi Lepramisszió is. A hazai misszió felhívására rövid időn belül 1 025 587 Ft adomány érkezett, amit maradéktalanul továbbítottak a Nemzetközi Lepramisszión keresztül a Nepáli Lepramissziónak.

A Nemzetközi Lepramisszió tagországaiban gyűjtött segítségből a Nepáli Lepramisszió közvetlenül vagy közvetve több, mint 18 000 emberen segített a 2 és fél hónappal ezelőtti hatalmas földrengés áldozatai közül. Orvosi segítséget, otthont, anyagi támogatást, élelmet és más gyorssegélyt tudtak osztani a legrászorultabbak között. Különösen is a leprabetegek családjai, az egyedülálló asszonyok által vezetett háztartások, a mozgássérültek és a legszegényebbek álltak a segítség középpontjában. A misszió munkatársai – akik közül sokan maguk is a károsultak között vannak – végtelen önfeláldozással és odaadással álltak helyt. Nagyon segítőkészek voltak a kormányzati szervek, a helyi vezetés, valamint a különféle civilszervezetek is. Minderről Riskóné Fazekas Márta, a magyarországi Lepramisszió igazgatója által eljuttatott levél számol be.

„Április 25. óta az Anandaban kórházban 407 sérültet láttunk el sebészeti és más beavatkozással. Mobilklinikáinkon 1555 személyt részesítettünk ellátásban a környező 8 kerületben. 2135 sérülten végeztünk röntgenvizsgálatot gépünkkel. 429 személynek nyújtottunk tanácsadást, 1416 háztartást részesítettünk sürgősségi élelmiszer-és tartóscikk-segélyben. 2035 sátrat biztosítottunk átmeneti szállásul az áldozatok számára, 639 lakóházat javítottunk meg vagy építettünk újjá. 26 károsult alkalmazottunknak nyújtottunk anyagi segítséget, további 44 dolgozóknak kívánjuk még ugyanezt biztosítani." – írja Shovakhar Kandel, a Nepáli Lepramisszió igazgatója.

A támogatások felhasználása folyamatosan zajlik házépítéssel, az egészségügyi szolgáltatások nyújtásával. Anandaban az ország vezető leprakórháza és referencia-kórház is egyben. Minden, ami ott történik, különösen is a figyelem középpontjában áll. Ezért a kapott segítség is különös jelentőségű. „Végtelenül hálásak vagyunk a Nemzetközi Lepramisszió tagországaiból érkezett adományokért minden egyes támogatónak!" –zárja sorait a Shovakhar Kandel.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.