Az egyházakkal egyeztetett Varga Mihály

2015. február 24., kedd

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter magyarországi egyházak képviselőivel tartott megbeszélést. A találkozó célja, hogy a kormány és a négy történelmi egyház között stabil, partneri együttműködés alakuljon ki a szakképzés területén.

A megbeszélésen áttekintették az egyházakkal történt eddigi egyeztetések tapasztalatait, a szakképzési beiskolázásokról szóló szabályozást és a „Szakképzés a gazdaság szolgálatában" című koncepció kapcsolódó rendelkezéseit.

 

Egyetértettek abban, hogy az egyházi fenntartású szakképző intézményeket a kormányzatnak segítenie kell abban, hogy minél hatékonyabban tudjanak megfelelni a munkaerőpiac igényeinek, felmerülő kihívásainak. A szorosabb együttműködés így javíthatja az egyházi fenntartású szakképző intézmények hatékonyságát és növelheti az oktatásban betöltött szerepüket.

A találkozón a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek és a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselői abban is megállapodtak, hogy rendszeres egyeztetéseket fognak folytatni a közeljövőben.

kormany.hu, Fotó: Dede Géza/NGM

Istent keresem

2Móz 12,1–20

„Tartsátok meg a kovásztalan kenyér ünnepét,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink