Ahol a fontos dolgok dőlnek el

2014. december 05., péntek

December 4-én a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában tartották a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adományozóinak köszöntését. A segélyszervezet minden évben megköszöni támogatói és önkéntesei nagylelkűségét.

A zsinati ülésteremben összegyűlt gyerekeket és felnőtteket Balogh Barnabás, a Szeretetszolgálat lelkész-elnöke köszöntötte: „Komoly döntések szoktak születni ezen a helyen, de ne feledjük, az igazán fontos döntések nem itt, s nem is az egy- vagy kétkamarás parlamentekben, hanem egész más kamrákban, a szívekben születnek." Olyan királyunk van, mondta, aki ugyan jászolban született, de azóta is velünk van. Ha őt imádjuk, akkor lesz békesség a szívekben, emlékeztetett a lelkész.

Balogh Barna szavai után a református siketmisszió fiataljai gyújtották meg az úrasztalán lévő adventi koszorú gyertyáit. Műsort adtak a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház és a Filadelfia Ház gyerekei.

Pál Sándor, kuratóriumi elnök az MRSZ programjait ismertette, s közben megemlítette, először támogatóként vett részt az adományozók köszöntésén. „Sokkal jobb érzés adni, mint beszélni róla" – foglalta össze tapasztalatait. Azért szervezték ezt az eseményt, mert mint mondta, adományozók és megajándékozottak találkozhatnak, s átélhetik, hogy ők egy nagy család.

Ezt követően több tanúságtétel is elhangzott: a kárpátaljai iskolaigazgató, a gyülekezetben munkát kapott férfi, a házát elveszített hat gyermekes édesanya megköszönték, hogy vannak, akik mellettünk állnak, az adományozók, segítők pedig arról számoltak be, hogyan tapasztalták meg ők is mások támogatását, illetve hogy hitük szerint ezzel Isten szeretetét hirdetik.

Idén is jelen volt az adományozók köszöntésén Kéry Anna Lilla, akinek tavaly megjelent első mesekönyvét a Szeretetszolgálat is támogatta. A tizenkilenc éves lány megköszönte, hogy nagyon sokan ismeretlenül is hittek benne. A mesebeli Flóra kalandjai, hála a támogatóknak, tovább folytatódnak, december 12-én Debrecenben mutatják be a második kötetet.

Oklevéllel köszönték meg a Szeretetszolgálat önkénteseinek egész éves munkáját, köszönetet mondtak az Egyháztáji program felkarolóinak, valamint az MRSZ céljait támogató cégeknek és médiumoknak. Az alkalomról minden gyerek egy-egy karácsonyi ajándékkal gazdagabban tért haza.

Feke György, képek: Vargosz

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.