Női példakép lett a református drogmisszió vezetője

2019. november 28., címkék: kimm, erdős eszter

Erdős Eszter református lelkész, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió drogterápiás otthonának vezetője lett a SzuperWMN-díj civil kategóriájának győztese.

Újváros az óvárosban

2019. november 06., címkék: dunaújváros, kimm, Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM)

Kezeslábasba öltözött fiatalok csoportjai mellett kocog el a helyi járat Dunaújváros határában. A vasműről, mostanában inkább gumigyáráról (és kortárs művészeti galériájáról) ismert megyei jogú város pentelei, úgynevezett óvárosában nyitott kaput hét éve a város felkérésére a Magyarországi Református Egyház (MRE) egyetlen vidéki drogkonzultációs irodája, az Újváros Drogambulancia. Budapest három kerülete és Miskolc mellett ugyanis a Fejér megyei iparvárosban a legnagyobb a lakosság drogérintettsége.

Drogprevenció és az isteni matematika

2019. október 17., címkék: drogmisszió, kimm

Harmincöt éves lett a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió – egész napos konferencián adtak hálát a Magyarországi Református Egyház intézményének eddigi szolgálatáért.

Gyermekpszichiátert keres a KIMM

2018. augusztus 23., címkék: kimm, pályázat, Pályázat

A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió gyermekpszichiáter szakorvos, szakorvosjelölt vagy pályakezdő kollégát keres serdülő drogterápiás otthonban való munkavégzésre.

Megújul a KIMM

2018. február 22., címkék: Pályázat, pályázat, kimm

A Magyarországi Református Egyház 93,97 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM) Drogterápiás Otthonának infrastrukturális és szakmai fejlesztésére.

Kallódó kamaszok a felépülés útján

2017. december 21., címkék: kimm, tinirehab, karácsony, advent

Két éve már, hogy nemcsak felnőttek, hanem kamaszok is gyógyulnak a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM) ráckeresztúri otthonaiban: a Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona ünnepi előkészületeibe pillantottunk bele advent harmadik vasárnapján.

Drogprevenciós továbbképzés tanároknak

2016. június 08., címkék: kimm, pályázat, Pályázat

Kreditpontot adó, akkreditált pedagógustovábbképzést szervez a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója (KIMM). A képzés célja a drogprevenció és személyiségfejlesztés elősegítése az iskolákban.

Változás még időben

2016. május 03., címkék: ifi, tinirehab, bogárdi szabó istván, kimm, ráckeresztúri drogterápiás otthon

„Legyen ez a szívcsere helye, hogy ne legyen szükség tűcserére!" – kívánta Beszterczey András szeretetszolgálati irodavezető május 2-án Ráckeresztúron, ahol a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió tavaly év vége óta működő tinirehabjára kérték Isten áldását.

Drogprevenció határainkon innen és túl

2016. április 04., címkék: Tisztás Közösségi Hely, kimm, ifi

A Magyarországi Református Egyház (MRE) drogprevenciós szolgálatának idei konferenciáján egy felépült drogfüggő mesélt életéről és Istennel való találkozásáról, bemutatták a misszió programjait, valamint az amerikai LISTEN program hazai lehetőségeiről esett szó.

Tiniknek nyit rehabilitációs otthont a KIMM

2015. november 29., címkék: tinirehab, kimm

Kábítószer- és alkoholfüggő gyerekeknek nyit rehabilitációs otthont Ráckeresztúron a Magyarországi Református Egyház (MRE) Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója (KIMM). A harminc gyerek befogadására alkalmas otthonba december 1-jén költözhetnek be azok a 10 és 18 év közötti fiúk, akik valamilyen függőségben érintettek, legyen az kémiai vagy viselkedési, például számítógép-, illetve Facebook-függőség.

Pályázati segítséggel bővítette ellátását a KIMM

2015. október 29., címkék: kimm

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 7,14 millió Ft támogatást nyert a Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány humán infrastruktúra fejlesztése.

Baristát keres a KIMM

2015. március 06., címkék: kimm, pályázat, Pályázat

A Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója képzett baristát keres napi 8 óra munkavégzésre, Budapesten a Kálvin térhez közel nyíló keresztyén kávézóba.

Megtalálni, aki elveszett

2014. október 09., címkék: reformátusok lapja, drogmisszió, jubileum, kimm

A kallódók zsoltára a harmincegyedik. Jó, hogy van a kallódóknak zsoltáruk, hogy van isteni szó az elveszettségre, s hogy vannak elkötelezett emberek, akik már harminc éve dolgoznak azon, hogy a tékozló fiúkból megtalált fiúk legyenek. Erre a harminc évre tekintettek vissza a Hold utcai református templomban október 1-jén, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM) jubileumi konferenciáján.

Munkatársat keres a KIMM

2013. október 10., címkék: kimm, pályázat, Pályázat

A Ráckeresztúri Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthonának keresztyén elkötelezettségű stábja férfi munkatársat keres.

Önkénteseket vár a drogmisszió

2013. március 16., címkék: önkéntes, tisztás, kimm, drogmisszió

Lelkipásztorokat, kántorokat, dicsőítő zenekarokat és lelkigondozókat keres a református drogmisszió.

Egy szabadult drogfüggő körútja

2012. május 03., címkék: drognapló, kubiszyn viktor, drogmisszió, erdős eszter, kimm

Május 3-án Győrben indul az MRE KIMM-ben gyógyult Kubiszyn Viktor Drognapló című önéletrajzi-dokumentumregényének országos irodalmi és drogprevenciós körútja.

Ti ne féljetek! - videó

2012. április 13., címkék: húsvét 2012, drogmisszió, ne féljetek, kimm

A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM) Drogterápiás Otthonának gyógyult fiataljait kérdeztük arról, mit jelent számukra a feltámadás. Nézze meg videónkat!

Drogos sztorik a drogos társadalomnak

2012. április 11., címkék: kimm, kálvin kiadó, magyar református egyház, drogmisszió, drog

Különleges, huszonöt egykori drogfüggő önvallomását közreadó könyvet jelentetett meg a Kálvin Kiadó. A betegek a negyedszázados fennállását ünneplő MRE KIMM Drogterápiás Otthonában szabadultak.

A megtért emberek kriptaszökevények

2012. április 03., címkék: drognapló, kubiszyn viktor, drogmisszió, ne féljetek, kimm

„A drogfüggőség spirituális szintjéről keveset beszél a szakirodalom, pedig valahol ez a lényegi része” – vallja Kubiszyn Viktor író, újságíró. Két és fél éve az MRE Kimm Drogterápiás Otthonában tette le a kábítószert, azóta Drognapló címmel könyvet írt betegségéről és szabadulásáról. Viktorral a megváltásról, a megtérésről és az underground keresztyénségről beszélgettünk.

Ráckeresztúr negyedszázados

2012. március 30., címkék: ráczkeresztúri, drogmisszió, kimm

A ráckeresztúri drogrehabilitációs otthon fennállásának 25. évfordulóját ünneplő jubileumi konferencián ifjúság- és drogpolitikusok, segítő szakmabeliek és az otthon lakói ünnepeltek együtt március 29-én. A konferencia a Református Diakóniai és Felnőttképzési Intézetnek köszönhetően akkreditációs pontot ért a résztvevő szociális munkásoknak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.