Segítsetek látnunk a fényt

2018. december 16., címkék: amerikai presbiteriánusok (pcusa), pc usa, közel-kelet

Ezzel a felhívással nyitotta meg az Amerikai Presbiteriánus Egyház (PC USA) világmissziós részlegének igazgatója azt a berlini tanácskozást, amire valamennyi európai és közel-keleti missziói partnerét, köztük a Magyarországi Református Egyházat (MRE) is meghívta.

Imádság a Harvey hurrikán idején

2017. augusztus 30., címkék: imádság, pc usa, természeti katasztrófák, usa

Partneregyházunk, az Amerikai Presbiteriánus Egyház (PC USA) segélyszervezetének vezetője hív imádságra az Amerikai Egyesült Államok déli részét sújtó Harvey hurrikán pusztításának idején.

Kárpátaljai kerekasztal

2016. október 27., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), svájci protestáns segélyszervezet (heks), HEKS, pc usa, badeni egyház, Rajnai Egyház, rajnai egyház, heks, kárpátalja, mrsz, németországi református egyház, Kárpátalja

Német, svájci, osztrák és amerikai egyházak és segélyszervezetek tanácskoztak Beregszászon a kárpátaljai reformátusok szolgálatának támogatásáról. Az egyeztetésen az Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) is képviseltette magát.

Az Amerikai Presbiteriánus Egyház moderátora Budapesten

2016. március 23., címkék: pc usa, usa presbiteriánus egyháza (pcusa)

Heath Rada moderátor vezetésével három napra hazánkba látogat az Amerikai Presbiteriánus Egyház (PC USA) hatfős küldöttsége. A delegáció találkozik Bogárdi Szabó István püspökkel, a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinatának lelkészi elnökével.

Tovább erősítették közösségüket az észak-amerikai reformátusok

2015. augusztus 28., címkék: amerikai presbiteriánusok (pcusa), ucc, pc usa, amerikai reformátusok (kálvin egyházkerület)

Amerikai testvéregyházunk, a magyar reformátusok Kálvin Zsinatát is magába foglaló UCC tovább gyarapította a teljes egyházi közösséget rögzítő megállapodásainak számát.

Az "igenek" zsinata

2014. július 02., címkék: balla péter, ejb, pc usa

Június 14-21 között került sor az Amerikai Presbiteriánus Egyház (PC USA) kettőszázhuszonegyedik zsinati ülésére Detroitban. Az eseményen a 172 egyházmegye delegáltja mellett nyolc, a PC USA partneregyházaiból érkező ökumenikus tanácsadó is részt vett. Egyházunkat Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora képviselte.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.