Felavatták a Németajkú gyülekezet orgonáját

2017. április 12., címkék: németajkú gyülekezet, orbán viktor, orgona

A Protestáns Tavasz idén is várja a protestáns kultúra iránt érdeklődőket. A tizenhatodik évfolyamában lépett rendezvénysorozat keretében számos előadáson, kiállításon, zenei eseményen vehetnek részt az érdeklődők. A Budapest-Németajkú Református Egyházközség sorozatának nyitó alkalmán, virágvasárnap adták át a gyülekezet új Bach-orgonáját.

A nagy lehetőségek hangszere

2014. május 14., címkék: orgona, reformátusok lapja, orgonapont

A nyugati keresztyénség és az orgona összefonódott az elmúlt ezer esztendőben. Zenetörténetünk és zenekultúránk elképzelhetetlen nélküle, mégis oly keveset tudunk róla, és sokszor oly mostohán bánunk vele. Május utolsó hetében országos fesztivált szerveznek, hogy felhívják a figyelmet erre a csodálatos hangszerre, és válaszokat keressenek a vele kapcsolatos kérdésekre.

Mindig legyen, aki hallgatja

2010. június 18., címkék: templomfelújítás, Gyülekezeti hírek, hálaadó istentiszetelet, orgona

Hálaadó istentisztelet keretében vették használatba új elektromos orgonájukat a lakiteleki reformátusok június 13-án, vasárnap. A hangszert holland segítséggel szerezték be.

Restaurálják a kolozsvári kétágú református templom barokk orgonáját

2010. május 09., címkék: kolozsvár, Határon túl, orgona, erdélyi egyházkerület, egyházzene

  Felújítják a kolozsvári kétágú templom orgonáját. Az ehhez szükséges összeget komolyzenei koncertsorozattal próbálják előteremteni.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.