Az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora partneregyházi látogatáson hazánkban

2012. március 28., címkék: budapest, moderátor, ír presbiteriánus egyház, látogatás

Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora és felesége, Maureen, partneregyházi látogatásra érkeztek Magyarországra. Látogatásuk elsődleges célja az Ír Egyház és a MRE közötti testvéri kapcsolatok megerősítése, az egyházvezetéssel, valamint egyházunk missziói ágainak képviselőivel való találkozás.

Fel kell nőnie a teológiának

2012. március 14., címkék: látogatás, amerikai, teológus, károli egyetem (kre)

Gerald R. McDermott professzor 2012. március 9-én ismét Budapesten járt a Károli Gáspár Református Egyetem Hermeneutikai Kutatóközpont, valamint a Bölcsészettudományi Kar Anglisztika Intézete szervezésében. A látogatás apropóját a közelmúltban megjelent legújabb könyve adta, amelyet Michael J. McClymond-dal közösen adott ki Jonathan Edwards teológiájáról.

Izrael nagykövete Debrecenben

2012. február 24., címkék: izrael, debrecen, látogatás

Világviszonylatban is példaértékűnek nevezte a felekezetek közötti debreceni kapcsolatokat Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete, aki kétnapos látogatást tett a Cívisvárosban, ahol megbeszélést folytatott többek között Bölcskei Gusztáv püspökkel, az MRE zsinatának lelkészi elnökével is.

A hit határokon átívelő ereje

2011. május 16., címkék: budapest, rajnai protestáns egyház, látogatás

A Németországból érkezett delegáltak összesen négy napot töltöttek nálunk, mely idő alatt betekintést kaphattak több hazai gyülekezet működésébe, a református egyház missziós területeken végzett munkájába: megismerkedhettek mindazokkal a problémákkal, melyekkel itthon nap mint nap szembesülnek munkatársaink a missziós projektek kapcsán, ugyanakkor láthatták azt is, milyen áldásos munka folyik a fővárosban, az ország többi részén, és a határokon túl egyaránt.

Hazánkba látogatott a Rajnai Egyház delegációja

2011. május 15., címkék: kapcsolatok, rajnai protestáns egyház, látogatás

A látogatás a 2009-ben a két egyház által megkötött partnerkapcsolati szerződés megerősítését és gyakorlati megvalósítását szolgálja.

Francia látogatás Káposztásmegyeren

2011. május 11., címkék: látogatás, francia reformátusok, budapest

Negyvenkét francia református gyülekezeti tag látogatta meg a káposztásmegyeri gyülekezetet május 1-én.

Amerikai diákok egy magyar szeretetotthonban

2010. február 02., címkék: columbia theological seminary, látogatás, őrbottányi juhász zsófia református szeretotthon, Hírek

Mint minden évben, idén is ellátogatott az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthonba az amerikai Columbia Theological Seminary, nyolcfős diákcsoportja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.