A felelősséggel élni kell!

2020. február 15., címkék: kiskunhalas

„Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon (Lk 12,48)" – vallja Édes Árpád, a kiskunhalasi gyülekezet vezető lelkipásztora. A Bács-Kiskun megyei kisvárosban nem nehéz reformátusokkal találkozni, hiszen a település központjában a templom mellett egyházi fenntartású óvoda, iskola és szociális otthon is működik. Aki pedig messzebb él, vagy éppen úton van, annak csak a rádiót kell bekapcsolnia, a gyülekezetnek ugyanis saját csatornája van. A missziós munkának előbb-utóbb beérik a gyümölcse, ez évben például már több mint hatvanan tesznek majd konfirmációs fogadalmat.

Közérthetőnek lenni bátorság

2019. február 16., címkék: halas rádió, kiskunhalas

A bizalom hangja – ez a szlogenje a Halas Rádiónak, amelyet a Kiskunhalasi Református Egyházközség tart fönn. Az öt éve működő közösségi rádióban a pozitív értékek átadásán, illetve az egymás és Isten iránti bizalom kialakításán fáradoznak. A rádióban napközben közvetett, esténként direktebb misszió zajlik. A munkatársak úgy látják, hogy egész nap ugyanazt mondják, csak sokkal közérthetőbben fogalmaznak főműsoridőben. Minderre mérhető igény van, ugyanis a rádió hallgatottsága a vételkörzetben megközelíti a húsz százalékot.

Életszerű, hiteles, valóságos

2018. február 22., címkék: kiskunhalas

Együtt és jól élni az életet, ez az integráció legfontosabb módszertani szempontja – mondja Édesné Pál Edina tanító, hitoktató, gyógypedagógus. A Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolájának pedagógusa két éve foglalkozik egy, az osztályába járó látássérült kisfiúval. Most egy konferencia keretében más pedagógusoknak is szeretnének segíteni, hogyan érdemes, hogyan lehetséges sérült gyermeket integrálni.

Partikuláris szekértúra

2014. június 03., címkék: partikula, szekértúra, református egység fesztivál, kiskunhalas

A kiskunhalasi reformátusok rendhagyó módon ünnepelték gimnáziumuk alapításának 350. évfordulóját: évszázados szokást felelevenítve szekéren zötykölődve utaztak haza Debrecenből, az egykori anyakollégiumból, a Református Egység Fesztivál után.

Kárpát-medencei Református Középiskolák XVI. Találkozója

2011. július 06., címkék: 2011, kárpát-medencei református középiskolák találkozója, kiskunhalas

  Idén a kiskunahalasi Szilády Áron Református Gimnázium a házigazdája annak az eseménynek, ahol a Kárpát-medencei református középiskolák küldöttei találkoznak. Az összejövetelt július 6. és 9. között tartják.

Mit tehet az ember az emberért?

2010. április 24., címkék: kiskunhalas, Háttér, jubileum, egységes református pedagógiai szakszolgálat (erpsz)

„A hivatás nem más, mint a világ éhségének, betöltésre vágyó szükségének, s a bennünk lévő belső örömnek a találkozása” – e szavakkal köszöntötte fennállásának 10. évfordulója alkalmából az Egységes Református Pedagógiai Szakszolgálat és társintézményei áldásos és kivételes munkáját Édes Árpád, a Kiskunhalasi Református Egyházközség lelkipásztora.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.