XVI. Benedek pápa lemond tisztségéről

2013. február 11., címkék: katolikus, xvi benedek

A római katolikus egyház feje február 11-én délelőtt jelentette be, hogy megválik pozíciójától. A vatikáni szék február 28-án este 8 órától üresnek minősül az új pápa megválasztásáig.

A fiú! katolikus éjféli misén

2012. december 27., címkék: katolikus, fiú

Fiatal bencés testvéreim jöttek be hozzám azzal, hogy egy rövid filmet szeretnének mutatni nekem, egy karácsonyi filmet. Nézzük meg, álltam kötélnek. Lehet, hogy közületek többen látták már – különösen a fiatalabb nemzedékből: „A fiú" a címe, s református testvéreink készítették karácsony titkáról – mondta Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, a karácsonyi éjféli misén, melyet a Magyar televízió is közvetített.

Adventre előretekintve

2012. november 28., címkék: katolikus, evangélikus egyház, magyar református egyház, három egyház püspökei

Év végi találkozójukat tartották a katolikus püspöki konferencia állandó tanácsa, a református és evangélikus egyház püspökei.

Európai katolikusok és ortodoxok a válságról

2012. június 14., címkék: Ökumené, ökumene, katolikus, ökumené, ortodox, nyilatkozat, gazdasági válság

Ha az európaiak ki akarnak jutni a válságból, meg kell érteniük, hogy változtatniuk kell életstílusukon – üzenik közös nyilatkozatukban európai ortodox és római katolikus vezetők.

Európai protestánsok és a Vatikán az egyháztanról egyeztetnek

2011. október 07., címkék: találkozó, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), katolikus

Az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) és a római katolikus egyház az egyháztan kérdéseit érintő tanácskozássorozat elindításában egyezett meg azon a csúcstalálkozón, amelyet a GEKE elnöksége és Kurt Koch kardinális, a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa elnöke Rómában tartott.

Tesz-Vesz Tavasz: 900-an az önkéntes hétvégén

2010. március 24., címkék: katolikus, Ökumené, ifjúság, önkéntesség, ökumené

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Tesz-Vesz Tavasz akcióban majdnem kétszer annyian vettek részt, mint a tavalyi évben: 25 település 57 csoportjában kilencszáz katolikus fiatal tevékenykedett a március 19–21-i hétvégén. A kezdeményezés lényege, hogy érzékennyé tegye a fiatalokat a környezetükben meglevő problémák, feladatok felfedezésére, és mozgósítsa őket azok felvállalására, megoldására.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.