Az egyház szilárd alap

2017. december 08., címkék: ökumenikus tanács (meöt), közgyűlés

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) december 6-án. Az alkalmon előadást tartott Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és elfogadták a 2018. évi költségvetést.

Az Élet szavát hirdetni

2015. május 26., címkék: protestáns újságírók szövetsége (prúsz), közgyűlés

Május 20-án Budapesten tartották a Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) idei közgyűlését, melyen Novotny Zoltán elnök beszámolt a szervezet elmúlt évi tevékenységéről, valamint a közgyűlés elfogadta a 2014-es költségvetésről szóló beszámolót és az etikai bizottság jelentését.

Tisztújítás a PRÚSZ-ban

2014. március 30., címkék: közgyűlés, protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

Március 27-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában tartotta tisztújító közgyűlését a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ). A közgyűlés határozatának értelmében az elnöki tisztséget továbbra is Novotny Zoltán látja el, de elnökségi tag lett Kiss Sándor, a Reformátusok Lapjának újságírója is.

Taggyűlés a MEÖT-ben

2012. december 05., címkék: ökumenikus tanács (meöt), Ökumené, közgyűlés, ökumene, ökumené

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2012. december 4-én délután tartotta nyílt Taggyűlését, melyre a MEÖT székhelyén (Budapest, Magyar tudósok körútja 3.) került sor.

Bemutatkozott a CEC új főtitkára

2012. szeptember 21., címkék: európai egyházak konferenciája (cec), közgyűlés

Szeptember 12-15 között a Krétai Ortodox Akadémián tartotta évi ülését az Európai Egyházak Konferenciája (Conference of European Churches - CEC) Központi Bizottsága.

A küldetés és az egység eltérő, mégis elválaszthatatlan

2012. június 13., címkék: európai egyházak konferenciája (cec), közgyűlés, finnország

„Mind a misszió, mind az egység Istentől ered, és erejük és céljuk Istenben van. A misszió az Isten által adott egységet fejezi ki, az egység pedig hitelessé teszi a missziót." Ez áll az Európai Egyházak Konferenciája Egyházak Párbeszédben Bizottságának a finnországi Turkuban szervezett, Misszió és egység elnevezésű konferencia záródokumentumában.

Protestáns újságírók gyűlése

2012. június 08., címkék: közgyűlés, protestáns újságírók szövetsége (prúsz)

A Protestáns Újságírók Szövetsége június 7-én tartotta rendes évi közgyűlését. A témák között volt közélet, nyilvánosság és egyház. 

A Német Református Szövetség Közgyűlése Emden-ben

2011. október 18., címkék: református világközösség (rev), közgyűlés, németországi református egyház

A kétévente ülésező közgyűlés idén szeptember 29. és október 1. között találkozott. Peter Bukowski immár 21 éve áll a szövetség élén, amely a reformátusokat egész Németországban képviseli. Beszámolójában hagyományosan megjelölt bizonyos perspektívákat – társadalmi igazságosság, vallások közötti párbeszéd, a hittudomány továbbfejlesztése –, amelyek mentén az elkövetkező években munkálkodni fog a szövetség.

Istentiszteleti megújulás és ökológia Délkelet- Európában

2011. május 25., címkék: európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), közgyűlés

Éves rendes ülését tartja a napokban Gallneukirchenben az Európai Protestáns Egyházak Közösségének (GEKE) legrégebben működő regionális csoportja a délkelet-európai protestáns egyházak képviselőinek részvételével. A tanácskozás célja a regionális csoport által a GEKE 2012. évi nagygyűlésére előkészítendő istentiszteleti tanulmány szövegének véglegesítése. Az ülés másik témája a hit és ökológia kapcsolata, illetve a fenntarthatóság etikai jelentése a csernobili katasztrófa 25. évfordulója kapcsán.

Megtartotta évi közgyűlését a Presbiteri Szövetség

2011. március 31., címkék: presbiteri szövetség, közgyűlés, reformátusok lapja

A Magyar Református Presbiteri Szövetség március 26-án a budapesti teológia dísztermében tartotta meg ezévi közgyűlését. A száznyolc szavazatra jogosult küldött ünnepélyes, szép alkalomnak volt részese, s ilyen körülmények között hozta meg a szövetség huszonegyedik évére irányt mutató határozatait. 

Pápán tartja közgyűlését és konferenciáját a Doktorok Kollégiuma

2010. augusztus 18., címkék: doktorok kollégiuma (dc), közgyűlés, Hírek

A Magyarországi Református Egyház legfőbb tudományos testülete, a Doktorok Kollégiuma Pápán, a Református Teológián tartja közgyűlését és konferenciáját augusztus 23. és 27. között. 

Nyílt, átlátható és rendszeres párbeszédet!

2010. április 22., címkék: Ökumené, közgyűlés, európai unió püspöki bizottsága (COMECE), ökumené

Brüsszelben tartotta április 14-e és 16-a között közgyűlését az EU Püspöki Bizottságainak Konferenciája. Az ülés végén nyilatkozatot tettek közzé.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.