Az EVT igazságos békét sürget a Szentföldön

2018. május 19., címkék: egyházak világtanácsa (evt), EVT, közel-kelet, evt, jeruzsálem

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) nyilatkozatot tett közzé, amelyben igazságos békére hív a Szentföldön és követeli, hogy vessenek véget az erőszak büntetlen alkalmazásának.

Jeruzsálemi egyházvezetők tiltakoznak

2018. március 02., címkék: EVT, egyházak világtanácsa (evt), evt, jeruzsálem

Egy meglehetősen szokatlan akció keretében zárta be kapuit a Szent sír templom vasárnap. A tiltakozás előzménye a jeruzsálemi városvezetés azon tervezete, amely lehetővé tenné számukra több tízmillió dollárnyi adó beszedését, továbbá az egyházi földek elkobzását.

Mélységek és magasságok Jeruzsálemben

2015. április 01., címkék: húsvét 2015, reformátusok lapja, jeruzsálem

Húsvétkor keresztyén zarándokok tömegei öntik el Izrael nemzetközileg el nem ismert fővárosát, Jeruzsálemet, hogy végigjárhassák azt az utat, amelyet Jézus Krisztus még életében végigjárt, reménykedve abban, hogy a végigjárhatatlanba is követhetik majd az Isten Fiát. Milyen az a város, amelyen áthaladt a Megváltó, hogy minden emberhez személy szerint juthasson el Isten kegyelmének üzenetével?

Az EVT főtitkárának jeruzsálemi kitüntetése

2010. szeptember 07., címkék: olav fyske tveit, egyházak világtanácsa (wcc), jeruzsálem, Ökumené, ökumené

Dr. Olav Fykse Tveit norvég lelkész, az Egyházak Világtanácsa főtitkára szeptember 2-án megkapta a Szent Sír Rend Keresztje kitüntetést III. Theophilos jeruzsálemi görög ortodox pátriárkától.

Népeket összekötő projekt Jeruzsálemben

2009. december 22., címkék: Nagyvilág, ekd, sír templom, megváltó templom, jeruzsálem

                           
  Jeruzsálem szívében, nem messze a Sír-templomtól található az evangélikus Erlöserkirche/Megváltó-templom. A templom alatt régészeti ásatások folynak, melyek az Újszövetség mélyebb megértése és az egyháztörténet szempontjából is fontosak. Az EKD, a Német Protestáns Egyház Alapítványa új, érdekes régészeti projektet indít.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.