Idősek a társadalomban

2017. október 28., címkék: diakónia, idősgondozás, leányfalu

Milyen jövő vár a református idősgondozásra? Milyen szerepet töltenek be az idősek a társadalomban? Október nemcsak a reformáció, hanem az idősek hónapja is, ennek kapcsán Beszterczey Andrással, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának vezetőjével és Nagy Miklóssal, a leányfalui Idősek Református Szeretetotthonának igazgatójával beszélgettünk.

Bibliaismereti vetélkedő időseknek

2016. június 27., címkék: szeretetszolgálat, bibliaismereti verseny, diakónia, idősgondozás

Második alkalommal szervezte meg a Kiss Ferenc Református Idősek Otthona jókedvű megmérettetését a környékbeli otthonok lakói számára Mosdóson.

Önerőből a hajléktalanokért

2016. június 02., címkék: hajléktalan ellátás, reformátusok lapja, idősgondozás, baja, bánné kiss erzsébet, Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény

Népkonyhát és nappali melegedőt épített a református egyház saját forrásból Baján. A nyolcvanmillió forintnyi fejlesztés kapcsán a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény vezetőjét, Bánné Kiss Erzsébetet kérdeztük. Szerinte a régi épület már méltatlan volt a feladat ellátásához, ezért döntöttek az építkezés mellett. Felújították a Cédrus tanyáját is, ahol két hajléktalan férfi kap otthont és munkát is.

Nagymama virágoskertje

2015. május 14., címkék: diakónia, idősgondozás, Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény, baja

A Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény Baja város két pontján várja azoknak az időseknek a jelentkezését, akik szívesen töltik idejüket közösségben, akik örömmel kapcsolódnak be különböző programokba, foglalkozásokba, színesebbé, tartalmassá téve ezáltal mindennapjaikat. Az intézmény dolgozóinak célja, hogy az idősek nappali ellátása is figyelmes, törődő gondozásban és értéket közvetítő–teremtő foglalkozásokban öltsön testet. Beszámoló.

„Jól döntöttünk, jó helyen vagyunk”

2014. július 28., címkék: idősgondozás, szeretetszolgálat

A fenti mondattal összegezte visszaemlékezését Dr. Kovács Károly, a Kálvin János Református Idősek Otthonának lakója, a tíz évvel ezelőtt épült intézmény hálaadó ünnepségén. Budapest XII. kerületében, 30-45 négyzetméteres apartmanokkal épült meg 2004-ben a Kálvin János Református Idősek Otthona. A Kálvin emlékévek zárását követően, július 21-én emlékeztek meg az otthon indulásáról.

Szeretettel kibélelt otthon

2012. október 21., címkék: szeretetszolgálat, albert schweitzer, diakónia, idősgondozás, felújítás

Megújult a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon Hermina úti telephelye. Az elmúlt hónapok kényelmetlenségei után az ellátásra szoruló idősek újra birtokba vehették a harmadik emeletet is. Az intézmény munkatársai és lakói október 19-én adtak hálát Istennek a felújításért.

Állami vezetők a Zsinati Hivatalban

2012. július 19., címkék: közlemény, csomós józsef, idősgondozás, balog zoltán, bölcskei gusztáv

Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Hölvényi György látogatást tett a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában.

Hajdúszoboszlói Forrás

2012. május 25., címkék: otthon, idősgondozás

Önálló lakás és keresztyén közösség. Ezt kínálja a Forrás Missziós Ház a nyugdíjba vonuló lelkipásztoroknak, és mindazoknak, akik idős éveiket egy magas színvonalon kialakított apartmanházban, keresztyén közösségben, nyugalomban, biztonságban szeretnék eltölteni.

Ajándék és feladat az időskor

2012. április 05., címkék: idősgondozás, szeretetszolgálati iroda (zsinat), konferencia

Az aktív időskor, az idősek segítése és megbecsülése volt a középpontjában annak a konferenciának, amit a Szeretetszolgálati Iroda szervezett „Becsüld meg..." címmel. A kétnapos találkozó előadásokkal, műhelymunkákkal segítette az együttgondolkodást abban, hogyan lehet a gyülekezeti szolgálatba bevonni az időseket, illetve hogyan lehet feléjük szolgálni.

Ahol szükség, ott a segítség

2012. március 23., címkék: szeretetszolgálat, diakónia, idősgondozás

A Magyarországi Református Egyház, szembesülve az Arany Alkony idősotthonok működésének ellehetetlenülésével, 200 idős ember elhelyezését vállalja intézményeiben.

Becsüld meg... konferencia Berekfürdőn

2012. március 06., címkék: konferencia, idősgondozás, szeretetszolgálat (mrsz)

A Magyar Református Szeretetszolgálat „Becsüld meg..." – Innovatív megoldások az idős testvérek segítésében címmel konferenciát szervez. Az esemény Az aktív időskor és a generációk közötti szolidaritás európai évéhez kapcsolódik a Református Egyházban, mivel egyházunk csatlakozik a kiemelt évhez.

Igazi otthon

2011. július 11., címkék: idősgondozás, hajdúvidéki egyházmegye, hálaadó istentiszetelet, bölcskei gusztáv

Bővítették a hajdúszoboszlói ANNA Idősek Otthonát. Az új épületszárny átadásának hálaadó istentiszteletét július 10-én, vasárnap tartották.

Átadják az ANNA Idősek Otthonának új szárnyát

2011. július 07., címkék: bölcskei gusztáv, hálaadó istentiszetelet, hajdúvidéki egyházmegye, idősgondozás

A hajdúszobsozlói intézmény új épületrészét hálaadó istentisztelettel avatják fel.

Ötéves a Kálvineum Idősek Otthona

2010. október 13., címkék: jubileum, nyíregyháza, idősgondozás

A Kálvineum Idősek Otthona fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli a Nyíregyháza-Városi Református Gyülekezet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.