„Ideje van az életnek és ideje van a meghalásnak!"

2013. április 17., címkék: konferencia, ökumenikus tanács (meöt), eutanázia, debrecen

Az élet végén felmerülő etikai kérdésekről tartottak konferenciát Debrecenben, április 12-én.

Véget ért a Rajnai Egyház zsinata

2012. január 14., címkék: eutanázia, rajnai protestáns egyház

Eutanázia, adakozás, hat milliárdos veszteség – ezekről a témákról volt szó testvéregyházunk vezető testületének záró ülésén. A Rajnai Egyház Zsinata az orvosi kezelés felfüggesztésének joga mellett foglalt állást.

Ülésezik testvéregyházunk zsinata

2012. január 07., címkék: eutanázia, rajnai protestáns egyház, ifjúság, bölcskei gusztáv, zsinat, egyházreform

A Rajnai Protestáns Egyház 212 tagot számláló zsinata 2012. január 8-13. között tartja éves rendes ülését. Testvéregyházunk zsinatának fő teológiai témája idén az eutanázia kérdése. Emellett napirendre kerül az ifjúsági gyülekezetek jövője és a folyamatban lévő egyházreform is. Az ülés vasárnap délután úrvacsorás istentisztelettel vette kezdetét. A testületet Bölcskei Gusztáv tájékoztatta Magyarország gazdasági helyzetéről.

Az eutanázia és az egyház

2011. május 17., címkék: eutanázia, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), kiadvány

Az Európai Protestáns Egyházak Közössége nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, mely 104 oldalon keresztül elemzi a halál kérdését társadalmi, jogi, valamint klinikai kontextusban.

Szociáletikai konzultáció Rómában

2010. február 11., címkék: Háttér, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), olasz protestánsok, eutanázia, fazakas sándor, homoszexualitás

Az eutanázia kérdéséről, a homoszexuálisok élettársi kapcsolatának megáldásáról és a női püspöki tisztségről is tárgyaltak az Európai Protestáns Egyházak Közösségének (GEKE/CPCE) Etikai Szakbizottságának idei első ülésén. Az tanácskozást az Olaszországi Protestáns Egyházak Szövetségének meghívására február 8-9-én tartották.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.