A Skót Egyház moderátora Kínában

2012. május 02., címkék: david arnott, skót egyház, kína, magyarországi református egyház

David Arnott, a Skót Egyház moderátora egy éves szolgálata alatt egyházuk több testvéregyházánál, szervezeténél tett látogatást.

A problémáink a legtöbbször nagyon hasonlóak

2012. január 30., címkék: interjú, moderátor, skót egyház, david arnott

„Vannak olyan területek, amelyeken mi járunk előbbre, de vannak olyanok is, amelyeken a magyar reformátusok jutottak előrébb” – mondta tíznapos látogatása tapasztalatairól David Arnott, a Skót Egyház moderátora. 

Megalakult az Ökogyülekezeti Tanács

2012. január 30., címkék: moderátor, skót egyház, david arnott, ökogyülekezet

A Skót Egyház zsinatának moderátora hivatalos látogatása során találkozott az Ökogyülekezeti Tanács tagjaival is. Az ökogyülekezeti kezdeményezés a két egyház együttműködésének kiemelt területe lesz a jövőben is, tovább erősítve a testvérgyülekezeti kapcsolatokat. A tanács idén januárban tartotta alakuló ülését.  

Mentő és áldozat – Jane Hainingre emlékeztek

2012. január 27., címkék: jane haining, megemlékezés, david arnott

A skót misszionárius „emléke azt juttatja eszünkbe, hogy mi is képesek vagyunk a bátorságra és a szeretetre” – mondta David Arnott a Magyar Zsidó Múzeumban 2012. január 26-án. A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Budapesti Református Skót Misszió közösen emlékezett meg a magyar zsidókat segítő Jane Hainingről, aki Auschwitzben lelte halálát. Az eseményen részt vett a Skót Egyház hazánkban tartózkodó küldöttsége is.  

A Skót delegáció látogatásának utolsó napja

2012. január 27., címkék: skót egyház, david arnott

A Skót Egyház delegációja látogatásának utolsó teljes napján, január 26-án a Budapesti Református Skót Misszióba látogatott, majd délután rövid beszéddel adózott Jane Haining szolgálata előtt, a mártír nevelőnő emlékére rendezett esten.

A Bethesdában, a Zsinati Hivatalban és a Károlin járt a skót delegáció

2012. január 25., címkék: david arnott, skót egyház, bethesda gyermekkórház, károli egyetem (kre)

A Skót Egyház küldöttségének tagjai, David Arnott, Rosemary Arnott és Ian Alexander, a Bethesda Gyermekkórházban és a Zsinati Hivatalban töltötték első budapesti napjukat. Január 25-én találkoztak a Károli Gáspár Református Egyetem rektorával és a média képviselőivel is. A skót moderátor a Csillagpont kapcsán a fiatalok nézőpontjának fontosságát emelte ki az egyházi munkában.

Kárpátálján a Skót Egyház küldöttsége

2012. január 24., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), skót egyház, david arnott

David Arnott, a Skót Egyház moderátora Kárpátalján a kettős kisebbségi létben élő magyar református közösség életével ismerkedett meg. A diakóniai központban az egyház szociális szolgálatáról, a püspöki hivatalban pedig a gyülekezetek mindennapjairól, az egyház szolgálatát megnehezítő politikai helyzetről és a missziói kezdeményezésekről folyt az eszmecsere.

Több mint húsz év után moderátorként tért vissza Debrecenbe David Arnott

2012. január 23., címkék: debrecen, skót egyház, david arnott

A Skót Egyház moderátorának látogatása Debrecenben kezdődött, ahol prédikált a Nagytemplomban, találkozott Bölcskei Gusztáv püspökkel és Vad Zsigmond esperessel, a zsinat külügyi és ökumenikus bizottságának elnökével, valamint helyi lelkészekkel beszélgetett az egyház mindennapjairól. A moderátor részt vett az ökumenikus imahét záró istentiszteletén és az azt követő fogadáson is.

Egyek vagyunk - David Arnott, a Skót Egyház moderátorának debreceni prédikációja

2012. január 22., címkék: debrecen-nagytemplom, skót egyház, david arnott

Hazánkhoz való kötődéséről, a Magyarországi Református Egyház elmúlt 20 éves munkájáról, az ökumenéről és a változás fontosságáról is beszélt David Arnot, a Skót Egyház moderátora a Debreceni Nagytemplomban január 22-én prédikációjában.

Hosszú idő után látogat újra hazánkba skót moderátor

2012. január 19., címkék: skót egyház, david arnott

A Skót Egyház skót moderátora, David Arnott tíz napot tölt Magyarországon. Látogatásának elsődleges célja a két egyház közötti testvéri kapcsolatok megerősítése és az utóbbi években elindult közös kezdeményezések ösztönzése. A moderátor tíznapos programja alatt találkozik Bölcskei Gusztávval, a zsinat lelkészi elnökével, tanácskozik rektorokkal, de ellátogat Kárpátaljára is. Vasárnap, január 22-én a debreceni Nagytemplomban, január 29-én a budapesti skót gyülekezetben prédikál. 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.