Összerázódva

2017. augusztus 09., címkék: ifi, csillagpont2017

A Zsinati Ifjúsági Iroda pályázatot hirdetett az áprilisi Zsinati Ifjúsági Fórumon (ZSIF), melynek a tevékeny szerepvállalás és a kezdeményezés fontossága volt a témája. A fiataloktól olyan pályaműveket vártak, melyekben a találkozón hallott projektismeretek köszöntek vissza gyülekezetépítő programok megtervezésén és lebonyolításán keresztül. A pályázat nyertesével, Vitéz Bertalannal beszélgettünk.

Keep calm, az Isten munkában van

2017. augusztus 07., címkék: csillagpont2017

„Vannak olyanok, akik csak általad találkozhatnak Istennel, csak úgy tudják megérteni az üzenetet, ahogy te adod át nekik″ - Bella Violetta igehirdetésével búcsúztunk a 8. Csillagponttól.

Te az légy, ki imát mond egy fogvatartottért

2017. augusztus 07., címkék: ifi, csillagpont2017, börtönmisszió

Börtönben lelt szabadság címmel beszélgetett a Csillagponton résztvevő fiatalokkal négy lelkész és egy volt fogvatartott szerdán a Károli kisszínpadon. A postán feladott remény, a sötétségben és mélységben megélt világosság és magasság, az örök életre cserélt siralomvölgy és az egyház frontvonala érezhetően megérintette a csupa fül, átszellemült közönséget.

Szemléletformálás, közös erővel

2017. augusztus 07., címkék: csillagpont2017, ifi

Veres János református lelkipásztor, Asztalos Richárd evangélikus lelkész és Tokodi László domonkos rendi szerzetes összefogott év elején, hogy közelebb hozzák egyházaikat a fiatalokhoz. Hogyan teszik ezt? Minden hónap harmadik hétfőjén beszélgetésre hívják az ifjúságot a debreceni Bakelitbe, legutóbb pedig épp a Csillagponton gondolkodtak közösen a tinikkel.

A szükséges szikra

2017. augusztus 07., címkék: csillagpont2017, ifi

Egy szíriai keresztyén Debrecenbe látogat. Ez nem egy regény első mondata, ez a 2017-es Csillagpont valósága. Bassel Fahednek, aki a mediterrán Latakia kikötővárosból utazott ide, már a neve is bátorságára utal: a vezetékneve (Fahed) eredeti jelentése 'cheetah', vagyis tigrishez hasonló, a keresztneve (Bassel) jelentése pedig bátor. A fiatalember a Közel-Keleti Protestáns Egyházak Közösségének (FMEEC) küldötteként érkezett közénk.

A Krisztus-követés megélése

2017. augusztus 07., címkék: csillagpont2017, ifi

A Csillagpont megvalósulását a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) is támogatta. A találkozóról, a reformációról és az egységről Bölcskei Gusztávval, a DRHE leköszönő rektorával beszélgettünk, aki már a legelső Csillagponton is részt vett.

Vetkőzzetek, öltözzetek, repüljetek!

2017. augusztus 07., címkék: csillagpont2017

A találkozó napjai alatt valamit levetkőztünk, és valami újba öltöztünk fel lélekben. Miért tettük ezt? Hogy merjünk álmodni, és megtenni azt, ami lehetetlen – erre buzdított Mike Pál utolsó csillagpontos főelőadásában.

Biztonságos hely tékozló fiaknak

2017. augusztus 07., címkék: csillagpont2017

A biztonságos helyről, a mákos beigliről, a tékozló fiúról és az öt soláról szólt második előadásában Mike Pál lelkipásztor.

Debreceni útikalauz csillagpontosoknak

2017. július 20., címkék: csillagpont, derencsényi istván, debrecen, Debrecen, csillagpont2017

„Debrecen mellett sohasem lehetett elmenni közömbösen" – mondja Derencsényi István. A tiszántúli lelkészi főjegyzővel az ő Debrecenéről beszélgettünk annak apropóján, hogy a reformáció 500. és a magyar református egyház megalakulásának 450. évfordulóján Debrecen ad otthont a Csillagpont református ifjúsági találkozónak.

Debrecen már várja a Csillagpont résztvevőit

2017. július 17., címkék: reformáció, debrecen, Debrecen, csillagpont2017, ifi

Július 25. és 29. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozónak. A Csillagpont idei témája a reformáció lesz, ezért az emlékév programjairól és magáról a találkozóról Papp Lászlóval, Debrecen Megyei Jogú Város polgármesterével beszélgettünk.

Egységben Istennel, közösségben egymással

2017. június 09., címkék: csillagpont2017, csillagpont

„Arról beszélünk majd, milyen változást hozott Jézus, nekem mi a viszonyulásom az Élet Urához, valamint hogyan tudok aktív szereplőjévé válni a saját életemnek és annak a családi, baráti, munkahelyi közösségnek, amiben élek" – foglalta össze Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője a Csillagpont idei, reformációhóz kapcsolódó témáját az esemény június 8-i sajtótájékoztatóján, melynek a Dürer-kert adott otthont.

Csillagpont: már lehet jelentkezni

2017. május 09., címkék: ifi, csillagpont2017

Elindult az idei Csillagpont honlapja, amin már regisztrálni is lehet a júliusi debreceni református ifjúsági találkozóra.

Debrecen várja a Csillagpontot 2017 júliusában

2016. november 17., címkék: csillagpont2017, xiv. zsinati ciklus 6. ülésszak

A 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót 2017. július 25. és 29. között Debrecen rendezik meg – így határozott a Magyarországi Református Egyház Zsinata.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.