Csenger öröksége

2017. szeptember 21., címkék: csenger, Kárpátalja, kárpátalja

Huszonöt évvel ezelőtt Kárpátaljáról egy osztálynyi református fiatal érkezett Csengerbe, hogy tanulmányait a helyi gimnáziumban elkezdje, s a figyelmet Krisztusban hívő közösségként lelki, szellemi és magatartásbeli értelemben is Istenre irányítsa.

Református-zsidó közös múlt

2014. március 13., címkék: holokauszt, csenger, jad vasem

A jeruzsálemi Jad Vasem Intézet a napokban ünnepséggel fogadta a Csengeri Református Egyházközség küldöttségét, mely egyedülálló anyaggal járult hozzá az intézmény gyűjteményéhez és a csengeri református-zsidó közös múlt feldolgozásához.

Segítség a csengeri temetőrongálás után

2013. április 10., címkék: esperes - gondnoki értekezlet, bartha gyula, csenger, bölcskei gusztáv

Bartha Gyula szatmári esperes kérte az egyházi közösség segítségét a városának köztemetőjében történt nagymértékű sírrongálás kapcsán az országos esperes-gondnoki értekezleten. Bölcskei Gusztáv püspök elmondta, a tiszántúli egyházkerület egymillió forintot ajánlott fel a károk enyhítésére, a kormány pedig kedden jelentette be, hogy segítséget nyújt a károk helyreállításában.

Méliuszi vigasságok Csengerben

2012. szeptember 14., címkék: méliusz idősek otthona, csenger

„Engedd, hogy vidámságot és örömöt halljak..." – szól Dávid imádsága az 51. zsoltár 10. versében. Az emberi élet legfontosabb érzései közt tartjuk számon a vidámságot, az örömöt. Még a kórházi ágyon fekvő beteg számára is könnyebbség, ha a vidámság megkönnyíti és feledteti a nehézségeket. A nyolc éve működő Méliusz Református Idősek Otthonában szeptember 8-án rendezték meg a „Méliuszi Vigasságok" elnevezésű rendezvényt. Az Otthon már évek óta visszatérő programjáról van szó, azonban az idei évben különösen nagy lelkesedéssel várták a lakók és dolgozók e napot.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.