Kiválasztották egyházunk idei borait

2018. március 04., címkék: bácskossuthfalva, borum

Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.

Hűség és küldetéstudat

2015. szeptember 07., címkék: reformátusok lapja, bácskossuthfalva, tanévnyitó

Az anyagi és a jogbiztonság hiányának ellenére is erős intézményrendszert alkotnak a Kárpát-medence magyar református óvodái, iskolái, kollégiumai. Az Isten iránti hűséggel és a közös küldetéstudattal végzett szolgálat teszi őket azzá – hangzott el a délvidéki Bácskossuthfalván, a szeptember 5-én immár hatodszor megrendezett Kárpát-medencei református tanévnyitón. (A beágyazott videót elindítva visszanézheti az egész istentiszteletet.)

Testvér óvodák

2015. március 03., címkék: bácskossuthfalva, szerbiai reformátusok (szrke)

Testvérmegállapodást kötött három intézménnyel, köztük a Debreceni Református Kollégium Óvodájával a bácskossuthfalvi Napsugár Református Óvoda, amely idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.