Önkéntes Diakóniai Év 2020-ban is!

2020. január 06., címkék: önkéntesség, ifi

Hiszel benne, hogy a legapróbb segítség is hatalmas változást indíthat el? Segíteni szeretnél és jobban megismernéd önmagadat? Szívesen találkoznál új emberekkel, kultúrákkal és nyelveket tanulnál? Önkéntesként szeretnél szolgálni? Akkor az Önkéntes Diakóniai Év a legjobb hely számodra!

Fesztiválozz és missziózz a KözösPonttal!

2019. január 25., címkék: fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Volt Fesztivál, Szegedi Ifjúsági Napok, misszió, ifi, önkéntesség, közöspont, KözösPont, efott, EFOTT, Strand Fesztivál, Misszió

Idén is várja 18-33 év közötti fiatalok jelentkezését a KözösPont fesztiválmisszió. A jelentkezési határidő január 27., a sikeres felvételt követően a Volt, a Strand, az Ördögkatlan, az EFOTT vagy a SZIN fesztiválok valamelyikén vehettek majd részt.

Fejlődj az MRSZ önkénteseként!

2018. május 17., címkék: ifi, önkéntesség, Pályázat, pályázat, mrsz

Új, féléves önkéntes programra várja a fiatalokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az EFOP 1.3.8-17 számú pályázatban a 18 év feletti, de 22. életévüket még be nem töltött ifjak vehetnek részt havi 80 órában.

„Adj azoknak, akiknek nincs!”

2017. szeptember 30., címkék: kelemen kabátban, 72 óra, önkéntesség, 72 óra kompromisszum nélkül

„Számomra az önkéntesség azt jelenti, hogy többletet adunk az energiánkból és javainkból, annak, aki ezekben hiányt szenved" – vélekedik Horváth Boldizsár. A 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót tizedik alkalommal szervezi meg a református, az evangélikus és a katolikus egyház. A jubileumi esemény egyik fővédnöke a Kelemen Kabátban együttes énekese, akivel az önkéntességről és a programról beszélgettünk.

Több vagy, ha adsz!

2017. szeptember 06., címkék: önkéntesség, ifi, 72 óra kompromisszum nélkül

„Mutasd meg, hogy mi fiatalok – mint a jövő döntéshozói – jobbá tudjuk tenni a világot" – már lehet jelentkezni a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű ökumenikus ifjúsági önkéntes akcióra, melynek idei fővédnökei a júliusi Csillagpont fellépői közül kerültek ki. A szervezők filmpályázatot írtak ki az önkéntesség fontosságának megmutatására.

Szilágyi Áron üzenete a Szeretethídra

2017. április 05., címkék: önkéntesség, szeretehíd, ifi

„Bízom abban, hogy a Szeretethíd idén még több emberben kelti fel az érdeklődést az önkéntesség iránt, hogy így még több rászorulónak tudjunk segíteni" – fogalmazott videóüzenetében Szilágyi Áron kétszeres olimpiai-, világ és Európa bajnok kardvívó, az idei Szeretethíd fővédnöke.

Építeni a Lélek hívására

2017. január 15., címkék: reformátusok lapja, csillagpont, önkéntesség, ifi

Hányféle munkát kell végezni az építéshez? Miért lesz valaki önkéntes a Csillagponton? Hat fiatal történetével válaszolunk ezekre a kérdésekre.

Elindult a jövő évi Csillagpont honlapja

2016. december 09., címkék: önkéntesség, csillagpont, ifi

Már lehet önkéntesnek jelentkezni a nyolcadik református ifjúsági találkozóra.

Önkéntes szolgálati lehetőség idősek között

2016. július 26., címkék: Magyar Református Szeretetszolgálat, önkéntesség, magyar református szeretetszolgálat, mrsz

A Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni önkénteseket keres, akik szívesen segítenek idős embereknek hosszabb távon, rendszeresen (valószínűleg heti 1-2 alkalommal).

Rád is szükség van!

2015. március 11., címkék: csillagpont 2015, önkéntesség, ifi

A kiscsoportvezetők és a lelkigondozók szolgálói csapata már összeállt, de még mindig sok önkéntesre van szükség, hogy létrejöhessen a Csillagpont. Lehet, hogy éppen Rád! Ha szeretnél részt venni egy 3500 fős ifjúsági találkozó megszervezésében, akkor válogass az alábbi már korábban meghirdetett és új önkéntes felhívások közül:

Add tovább Budapest! Add tovább Debrecen!

2015. január 26., címkék: önkéntesség, szeretetszolgálat (mrsz)

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Add tovább Budapest! és Add tovább Debrecen! elnevezéssel sikeresen pályázott a MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! pályázatán, melynek eredményeképpen megvalósulhat a Szeretetszolgálat új indíttatású szemléletformáló iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) programja.

Veled jöhet létre a Csillagpont

2015. január 18., címkék: csillagpont 2015, önkéntesség, ifi

Az anyagi nehézségek ellenére is folytatódik a Csillagpont szervezése, a találkozó létrejöttéhez viszont sokak összefogására van szükség. Kiscsoportot vezetnél, besegítenél az infópultnál, a háttérfeladatoknál, az étkeztetésnél vagy a regisztrációban?A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk.

2014-ben is lesz KözösPont

2013. december 19., címkék: Pályázat, pályázat, közös pont, önkéntesség, ifi

Az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) szervezésében ajövő év nagyobb fesztiváljain ismét lehet az ökumenikus sátorral találkozni. Önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.

Az önkéntesség népszerűsítését díjazták

2013. december 10., címkék: önkéntesség, nagypál julianna, szentes, kitüntetés

Pro Voluntarius díjat vehetett át Nagypál Julianna, a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola pedagógusa.

„Jó érzés segíteni”

2013. október 04., címkék: juhász zsófia szeretetotthon, önkéntesség, diakónia

Közel száz önkéntes segítségével számos fejlesztést végeztek a Magyarországi Református Egyház legnagyobb létszámú és egyben legrégebbi fogyatékosokat gondozó és ápoló intézményében szeptember 28-án. Az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban a General Electric (GE) amerikai központjától elnyert 5500 dolláros támogatásból akadálymentesítés, területrendezés és új garázskapuk építése valósult meg.

Önkéntes útlevél a segítőknek

2013. április 12., címkék: önkéntesség, mre szeretetszolgálat

Ismét megbeszélést tartott az önkéntes műhely a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezésében.

72 óra, háromszáz csapat, nyolcezer ember

2012. október 16., címkék: 72 óra, reformátusok lapja, önkéntesség

Rohanó világban élünk. Számos fiatal nagyon elfoglalt: dolgozatok, zárthelyik, érettségi, szakkörök, edzések és a mindennapok nehézségei. Ennek ellenére közel nyolcezren döntöttek úgy, hogy október 11–14. között az idejük egy részét önkéntes munkával töltik a 72 óra kompromisszum nélkül programsorozaton.

Minden a tiétek!

2012. október 12., címkék: 72 óra, önkéntesség, ifi

Az Ökumenikus Ifjúsági Iroda szervezésében október 11-én, csütörtökön kezdetét vette a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes programsorozat. Az akcióra jelentkezett fiatalok hetvenkét órán, azaz három napon át fognak karitatív, szociális tevékenységet végezni. A programra református, katolikus és evangélikus fiatalok mellet közel ezer, magát vallásosnak nem tartó fiatal is jelentkezett. Az esemény várhatóan több mint nyolcezer embert fog megmozgatni országszerte.

Felhívás gyülekezeteknek

2012. szeptember 23., címkék: európai egyházak konferenciája (cec), pályázat, Pályázat, önkéntesség

Olyan gyülekezetek jelentkezését várják, ahol szívesen vendégül látnák néhány órára a jövő évi budapesti CEC nagygyűlés résztvevőit.

Amerikai önkéntesek menekültek között

2012. augusztus 24., címkék: menekültmisszió, önkéntesség

Az MRE Zsinati Hivatal Külügyi Irodája és az RMK Menekültmisszió szervezésében, az ESI (Educational International Service) szervezet közvetítésével 10 tanár öt hetet töltött a bicskei és debreceni BÁH menekülteket Befogadó Állomásokon, a Fóti Gyermekközpontban, Budapesti Skót Misszió nyári angol nyelvű bibliatáborában, valamint a jándi cigánymissziós programban. A több éve ismétlődő program keretén belül a menekülteket csoportokban tanították azzal a céllal, hogy az angol nyelvtudás elsajátításával nagyobb eséllyel találjanak munkát.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.