Mennyei foglalkozások

2018. február 06., címkék: élménypedagógia, hitoktatás

„Az élménypedagógia a teljes embert célozza meg, a maga összetettségében és Istenhez fűződő bonyolult kapcsolatában" – vallja Demeter Irén. A református hitoktató 1993-tól 2016-ig fogta össze Kárpát-medencei szinten az interaktív Vakációs Bibliahetek szervezését. A tíz éve fazekaló marosvásárhelyi vallástanárt a játékos tanulás módszeréről, céljairól, hasznáról és a hitéleti szerepéről kérdeztük.

Ne térjen el a normáktól, de ne is kelljen letagadnia, hogy cigány

2014. július 24., címkék: cigánymisszió, élménypedagógia

Tehetségesek, kezelhetetlenek, kreatívak, szétverik az osztályt, fel kell zárkóztatni őket, integráltan kell oktatni – ádáz viták, lelkes és kiégett pedagógusok kísérik a cigány gyermekek nevelését. Mit tehet egy cigánytáborban vagy cigánysoron dolgozó pedagógus, és mit a hitoktató, akinek a csoportjába hátrányos helyzetű gyerekek (is) járnak?

Megérintettek

2012. július 19., címkék: ima, élménypedagógia, bagdy emőke, csillagpont, ifi

Játékkal meg lehet szólítani a fiatalokat is, egy kreatív imasátor segít az elcsendesedésben, az embernek szüksége van mások társaságára és érintésére – élmények, ötletek, felismerések, melyekkel a Csillagpont résztvevői gazdagodtak, s ami ezekből született.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.