Világimahét a békéért Palesztinában és Izraelben

2010. május 31., hétfő

altAz Egyházak Világtanácsa május 29.–június 4. között világméretű imahetet tart, melynek elnevezése: „Világméretű akcióhét a békéért Palesztinában és Izraelben”.

Erre a hétre a genfi központú világszervezet hívja mindazokat, akik az igazságos békéért készek imádkozni és különféle békeakciókban részt venni, ilyeneket szervezni. A különböző egyházak, egyházi szervezetek, gyülekezetek, keresztyén mozgalmak sokfajta jelét adhatják annak, hogy miért tartják fontosnak a mihamarabbi béke megállapodásokat azokon a helyeken, ahol igazságtalanság és békétlenség, vagy súlyos háborús konfliktus mérgezi meg a hétköznapokat és a népek együttélését. A résztvevőknek a  következő szempontokat ajánlják figyelmükbe: 1. jeruzsálemi imával imádkozzanak a megszállott területek lakosságáért; 2. tájékozódjanak és tájékoztassanak azokról az akciókról, amelyekkel pl. a megszállt palesztin területek telepeinek a felszámolását sürgetik; 3. beszélgessenek felelős politikusokkal, s mondják el ökumenikus alapelvüket, érveiket az igazságos békéről. A békehét felhívása hangsúlyozza: legfőbb ideje, hogy a palesztinok és izraeliek igazságos békét kössenek; legfőbb ideje, hogy véget vessenek a megszállásnak; legfőbb ideje, hogy egyenlő félnek tekintsék egymást; legfőbb ideje, hogy a vérző belső sebeket elkezdjék gyógyítani.  (oikoumene.ch – 2010-05-31 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.