Vatikán: különbélyeg Haitiért

2010. január 27., szerda

altA földrengéskárosultak megsegítésére – az egyéb segélyezési módok mellett – a vatikáni posta márciusra új bélyeget jelentet meg, így ennek megvásárlásával is támogatni lehet majd Haiti lakosságát.

A különbélyeg eredetileg nem szerepelt a posta idei kiadványai között, ezért is különbélyeg a neve. A bélyegen a Róma közelében található Mentorella Mária-szentélye látható, melynek nem sokára ünneplik 1 500 éves fennállását. A vatikáni bélyeg-, és érmeigazgatóság vezetője, Pier Paolo Francini elmondta: Ennél a különbélyegnél vásárlás esetén mindenki plusz húsz centet adományoz a károsultaknak, azaz a bélyeg értéke 65 cent, de igazából 85 centet kell fizetni érte. A bélyeg többletértéke révén 150 000 euro bevételt terveznek, amit teljes egészében a haiti lakosság támogatására fordítanak. (RV-de -2010-01-27 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.