Új keresztyén-zsidó kezdeményezés

2010. október 11., hétfő

altInternetoldalt nyitott a Keresztyén-Zsidó Tartományi-Egyházi Munkaközösségek Konferenciája.

Internetoldalt nyitott a Keresztyén-Zsidó Tartományi-Egyházi Munkaközösségek Konferenciája (KLAK) ezzel a címmel: A teljes Szentírást szóhoz juttatni!

2009 végére kidolgozták az új perikópamodellt, azaz igeszakasz-beosztást, és minden keresztyén, zsidó közösségnek ajánlották, hogy töltsék ezt le, majd saját észrevételeiket is jelezzék az internetes oldalon. Az új modellel azt kívánják elérni, hogy a Bibliának olyan részei is bekerüljenek a perikópa, igeszakaszos olvasás rendjébe, melyek eddig nem szerepeltek az éves bibliaolvasási és igehirdetési rendben: így a bibliai bölcsességirodalom szépsége és mélysége, a prófécia élessége és a Tóra/Törvény életközelisége. Az internetes honlapon www.perikopenmodell.de cím alatt elérhető önálló felületen tájékoztatást kapunk a célokról, bevezetést olvashatunk az új módszerről, kipróbálhatjuk azt, s véleményünket is megoszthatjuk a honlap felhasználóival, az új módszer kipróbálóival.

A KLAK-ról megtudhatjuk: jelenleg Németországban 20 munkaközösségük működik, ahol a tagok tudatosan vállalják, hogy a keresztyén hit zsidó gyökereit megismerik és elfogadják, a keresztyén hit szempontjából elsődleges kapcsolatot az egyház és Izrael között tudatosítják, elősegítik a keresztyének és a zsidók találkozóit Izraelben, saját hazájukban és más országokban is. A zsidóellenes tendenciákat az egyházi hagyományban, a teológiában és a keresztyén életgyakorlatban tudatosítják, és igyekeznek ezeket legyőzni. Fellépnek mindenfajta zsidógyűlölet ellen, gyűjtik és feldolgozzák a zsidóságról szóló információkat. Elkötelezik magukat Izrael állam mellett és a szomszédos népekkel is a béke megteremtésén fáradoznak. Mindezekkel együtt a zsidóság keresztyén hitre térítésével, a zsidómisszióval nem foglalkoznak. A munkaközösséget 1978-ban alapította Ulrich Schwemer heppenheimi lelkész. Az új elnökséget 2009-ben választották meg. A munkaközösség elnöke dr. Michael Volkmann tübingeni lelkész. (reformiert-info.de – 2010-10-11 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.